Kövess minket

Aztaa

Horrorfilmbe illő közelit lőtt egy litván fotós egy hangyáról

Megosztva

A Nikon Kicsi Világ Fotóversenyén tűnt fel nemrég egy fotó, mely habár komolyabb díjat nem nyert, hamar köröket futott az interneten a hátborzongató jellege miatt.

A képet egy litván természetfotós, Dr. Eugenijus Kavaliauskas lőtte egy hangyáról, amit ötszörös nagyítással berakott egy mikroszkóp alá. A végeredmény az alábbi horrorfilme illő tekintet, mely alapján megállapíthatjuk, hogy nagy szerencsénk, hogy a hangyák milliméterekben mérhetőek csak.

A szimplán „Hangya (Camponotus)” címet kapó fotóról Kavaliauskas kifejtette, hogy direkt próbált úgy fotózni, hogy a részletek, árnyékok, és korábban nem észrevehető zegzugok kidorombodjanak a végeredményen. Elmondása szerint érdeklődik Isten teremtményei iránt és szerinte a természetben nincsen semmi horrorisztikus, még ha a karrierje elején úgy is gondolta, hogy a rovarok közelről mind szörnyeknek néznek ki.

Kavaliauskas csak egy apró ajándékcsomagot nyert a Nikon versenyén, a fődíjat és a vele járó 3 ezer dolláros pénzjutalmat Grigorii Timin és Michel Milinkovitch vihették haza, egy gekkó lábáról készült fotójukért.

(Insider)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés