Gasztro
Hűsölj az árnyékban meggyes limonádéval a kezedben!
A klasszikus limonádét nagyon könnyen meg lehet unni, még jó, hogy nyáron lubickolhatunk a gyümölcsök tengerében.
A meggyes limonádé (4-6 adag) elkészítéséhez szükséged lesz: 4 csésze vízre (lehet ásványvíz vagy kókuszvíz is), 2 csésze meggylére, ½ csésze citrom- vagy limelére, 1-2 evőkanál mézre, egy darab friss gyömbérre, meggyre és jégre.
Reszeld le a gyömbért egy pohárba vagy tálba, és önts rá egy kevés forró vizet. Majd készíts elő egy nagyobb fazekat, melyben keverd össze a meggylét, a vizet és a citromlevet. Ezt követően a félig kihűlt gyömbért alaposan dolgozd össze a mézzel. A keveréket szűrd át egy szitán, és add hozzá az italhoz. Tálald friss meggyel és jégkockával.
Tipp: Ha meggyfáid gazdag terméssel áldottak meg, akkor a meggylevet is készítsd magad.