Kövess minket

Aztaa

II. Erzsébet egyszer kihagyta Paul McCartney privát koncertjét, mert Twin Peaks epizódokat nézett helyette

Megosztva

Szeptember 8-án elhunyt II. Erzsébet királynő, azóta pedig gyászba borult az egész Egyesült Királyság. Bár az esemény semmiképp sem átlagos, mint az lenni szokott, ez alkalomból elkezdtek záporozni az uralkodó személyéről és szokásairól szóló kedves történetek és megható anekdoták.

Bár jellemző volt rá egyfajta zárkózottság, privát életéről kevés információ volt kiadva, és karakterét belengte némi rejtély, azt mára már mind tudjuk, hogy Erzsébetnek megvolt a maga humora, elegánsan és következetesen öltözködött, imádta a corgikat, és a lovakért is odáig volt. A fel-felbukkanó sztoriknak hála pedig egyre több érdekesség jön felszínre, ami megmutatja sokszínű személyiségét és érdeklődési köreit; ilyen egy 2011-ből frissen előszedett NME-interjú is Angelo Badalamenti zeneszerzővel, aki David Lynch oldalán dolgozott a Twin Peaks sorozatokon.

Badalamenti egészen elképesztő-, és a maga módján szürreálisan humoros történetet mesélt el a zenei magazinnak. Mint történetében felidézi, anno Paul McCartney-tól tudta meg, hogy a királynő óriási Twin Peaks-rajongó-és néző, akinek a sorozat fogyasztása amolyan bevett szeánsszá vált, emiatt pedig több fontos alkalmat is képes volt beáldozni, például a saját szülinapját is.

Angelo és David Lynch

Még a Twin Peaks premierje idején, tehát valamikor 1990 környékén történt, hogy Paul McCartney lehetőséget kapott, hogy zenéljen a Buckingham Palotában Erzsébet születésnapja alkalmából. Ő viszont nagyobb David Lynch-rajongó volt ennél. Badalamenti így idézi a Beatles legendás énekesét, akivel ekkor találkoztak zenélni az Abbey Road stúdióban:

„Amikor [McCartney és a királynő] találkoztak, így szólt hozzá: ‘Felség, óriási megtiszteltetés, hogy itt lehetek ma este és játszhatok Önnek néhány dalt.’ Erre ezt a választ kapta a királynőtől: ‘Sajnálom, nem hiszem, hogy tudok maradni, mennem kell Twin Peaks-t nézni.'”

Végülis, nem tudjuk hibáztatni, és talán McCartney is elfogadta az abszurd, de kedves helyzetet, szerencsére több ízben is találkozhatott ezen kívül az uralkodóval. Nyugodjék békében.

Forrás: NPR

Borítókép: Kersner Máté / OFF Média

(IndieWire)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés