Gasztro
Indul a limonádészezon!
A hőmérséklet felmelegedésével egyre több időt tölthetünk a teraszon, a kertben vagy grillezéssel. Ezek mind olyan programok, ahonnan nem hiányozhat a limonádé.
A legismertebb és a legegyszerűbben elkészíthető limonádé citromléből készül, azonban ahhoz, hogy tökéletes frissítő kerüljön a pohárba, nem árt a következőkre odafigyelni:
A gyümölcsöket mindig szobahőmérsékletű állapotban csavarjátok. Erre azért van szükség, mert hidegen nem engednek magukból annyi levet. Tehát, mielőtt fogyasztanád, vedd ki pár perccel előbb a hűtőből.
A magokat senki sem szereti. Annak elkerülése érdekében, hogy limonádéd ne legyen tele magokkal, használj olyan facsarót, amely nem ereszti át őket.
Sose spórolj a citrom vásárlásakor! Valószínűleg nem fogod felhasználni mindet, de jók lehetnek díszítésre. Ezért válassz szebb darabokat!
A citromos limonádé akkor a legegészségesebb, ha nem édesíted. Azonban ki akarja magára haragítani az egész családot? A kristálycukrot próbáld meg helyettesíteni mézzel vagy juharsziruppal.
Ha teheted, akkor limonádét ne csapvízből, hanem mindig tisztított vízből készítsd.
Bátran ízesítsd különböző gyümölcsökkel, de kísérletezhetsz akár gyógynövényekkel is. Bolondítsd meg koktélod menta vagy citromfű levelekkel, de akár bogyós gyümölcsöket is bevethetsz. A bogyós növények fagyosan is frissítenek. Fagyaszd le őket már jó előre!