Kövess minket

Tech

Instagram vezetője: Őszinte leszek, az Insta egyre inkább a videós tartalomról fog szólni

Megosztva

Nyugi, nem csak te vetted észre, hogy az Instagram mostanában egy wannabe-TikTok lett, amely szüntelenül nyomja az arcodba a teljesen irrileváns videós kontentet. Ami azt illeti, még a legnagyobb követőbázissal rendelkező influenszerek, köztük Kim Kardashian és Kylie Jenner is észrevették, hogy az app radikális változásokon megy keresztül és megosztották az „Instagram legyen újra Instagram” kampány egyik posztját, mely arról szól, hogy be kéne fejezni a TikTok másolását. A kampányhoz online aláírásgyűjtést is indítottak, melyet már több mint 150 ezren írtak alá.

Adam Mosseri, az Instagram vezetője hallja és érti az aggodalmakat, ezért közzétett egy videót, melyben elmondta, hogy…ez a jövő, sorry van.

Mosseri három dologra reflektált, egyrészről kihangsúlyozta, hogy akik teljes képernyős posztokat látnak csak Instán (lásd még: TikTok), az csak egy teszt üzemmód, mely nagyon kis számú felhasználónál elérhető jelenleg, és egyáltalán nem biztos, hogy bevezetik mindenkinek a jövőben. Másodsorban elismerte, hogy tényleg nagyon sok videós tartalmat eröltetnek bele az appba, de mint kiemelte, szerinte ebbe az irányba megy a világ, sokan töltenek fel videós tartalmat és ez csak növekedni fog, de cserébe próbálnak javítani az algoritmuson. „Őszinte leszek, az Insta egyre inkább a videós tartalomról fog szólni” – vázolta az app jövőjét, miközben hozzátette, hogy a fotóposztolást ettől még soha nem fogják megszüntetni, hisz ez az alapköve az Instának. A harmadik téma, amit érintett, hogy sokan panaszkodnak arra, hogy rengeteg az „ajánlott tartalom” a feedben, Mosseri szerint ők ezzel a kis kontentgyártókat akarják segíteni, akinek nem tetszik, az rejtse el az ajánlásokat.

(Gizmodo)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés