Kövess minket

Film

Ismét Emmy-díjra jelölték Rév Marcellt, az Eufória magyar operatőrét

Megosztva

A Television Academy a minap fedte fel a 2022-es Emmy-díj aktuális jelöltjeit, köztük van Rév Marcell, budapesti születésű magyar operatőr is.

Az európai – így magyar – tartalmak gyártásával is leálló HBO/HBO Max a nagy rivális Netflixhez képest több jelölést zsebelt be: ők 140-et kaptak, míg az utóbbi streaming-óriás csak 105-öt. Ez tavaly – amikor először jelölték Rév Marcellt – is hasonlóképp alakult, akkor viszont szoros volt a verseny, az HBO 130 jelöléssel lett az első, a Netflix 129-cel került a dobogó második helyére.

Tavalyhoz hasonlóan ismét egy adott epizódért jelölték a magyar operatőrt, 2021-ben a Trouble Don’t Last Always című rész nyerte el a bizottság egyöntetű tetszését, most pedig a valóban lenyűgöző és szemkápráztató színházi előadást képernyőre vivő The Theater And Its Double lett a befutó. Rév a Kiemelkedő operatőri munka egykamerás sorozat (egy órás) kategóriában száll versenybe olyan sorozatokkal (és azok operatőreivel), mint a Loki, az Ozark, a Squid GameA csodálatos Mrs. Maisel és a Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelkedése.

Rév Marcell az Instagramon reagált a hírre, ahol a fényképezési és operatőri munkálatokért felelős csapatnak külön köszönetet nyilvánított, illetve megköszönte Zendaya és Sam Levinson rendező türelmét, szeretetét és tehetségét.

Forrás: Rév Marcell Instagram / @marcellrev
Forrás: Rév Marcell Instagram / @marcellrev

Az Eufóriát ezen túl 16 kategóriában jelölték, Zendaya a kiemelkedő főszereplői alakításáért szintúgy az esélyesek közt van. Ez szép szám, a sort viszont a szintúgy HBO-exkluzív Utódlás vezeti a maga 25 jelölésével. A díjátadó gálát 2022. szeptember 12-én tartják majd, a technikai díjak átadására szeptember 3-án és 4-én kerül sor.

Rév Marcellel még 2019 nyarán, az Eufória első évadának ideje alatt készítettünk interjút, ami itt olvasható.

Borítókép: Kersner Máté / OFF Média

(Phenom / Film.hu)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés