Kövess minket

Stílus

Itt a Supreme és a Burberry kollaborációja

Megosztva

Hetek óta terjednek a pletykák arról, hogy a Supreme és a Burberry hamarosan közös kollekcióra ugrik össze, hála ennek a Supreme leakekért felelős Instagram-profilnak. Mindez aztán megerősítést is nyert A$AP Nastnek köszönhetően, aki egy kockás Burberry-Sup-szettben posztolt egy szundikálós fotót.

A hír tehát igaz volt, ahogy ez általában lenni szokott ehhez hasonló divat-szivárogtatások esetében: azóta a Supreme és a Burberry is közzétette, hogy kész a kollab, és napokon belül a polcokra is kerül az eredmény.

Egyértelműen látszik, hogy a Supreme a VF Corporation 2 milliárd dolláros lépése óta erősen tendál a high fashion felé, a társulásokat illetően legalább is biztosan: a Burberry-vel való nagyszabású összeborulás azután jött, hogy a New York-i óriás tavaly a Tiffany & Co., Junya Watanabe és Pucci kollaborációkat (megannyi A-kategóriás brand) hozott tető alá.

Ez az első semi-luxus-kollab amióta Tremaine Emory-t, Virgil Abloh és Kanye West régi barátját a Supreme új kreatív igazgatójává választották most februárban. A Burberry oldaláról természetesen Riccardo Tisci van jelen, aki 2018-ban kezdődő Burberry-elnöksége óta nagyon sikeresen menedzseli a brandet, ami a high fashionnel szinte már-már össze is nőtt streetwear szerves részévé tudott válni, ez indokolhatja a szóban forgó összeugrás létét is.

Bár a kollekció erősen rájátszik a divatot uraló logómánia-trendre, a darabok ízlésesre sikerültek, és bár elég alapvető eszközökkel, de jól vegyítik a két márka szimbólumait, mintáit és színeit.

Ez részint a signature vajszínű-kockás Burberry mintázat alkalmazásában nyilvánul meg, ami egy box logós hoodie-n is visszaköszön, néhány egyen farmerszett mellett, amit a fent említett Nast is viselt.

A társulás magába foglal dzsekit, pólót,rövidnadrágot, kabátot, bombert, galléros felsőt, bucket hatet, sapkákat, melegítő-és farmerszettet, sőt, még gördeszka lapokat is.

A kollekció március 10-én, csütörtökön, azaz holnap jelenik meg világszerte a Burberry és a Supreme weboldalain, és a kijelölt üzletekben.

A sors iróniája, hogy a Supreme 1997-ben már gyártott egy Burberry-box logó „másolatot”, ez a darab azóta több mint 400 ezer forintos áron pörög a Graileden, íme:

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés