Kövess minket

Hiphop

J. Cole meglepődött, hogy Lil Pump élőben nem egy kretén

Megosztva

Lil Pump in 2023 címen közölt terjedelmes interjút a Complex, amiben a rapper – megkérdőjelezhető – relevanciáját járják körül és természetesen vele is sztoriznak erről, meg még egy csokornyi más témáról is.

Beleértve J. Cole és Pump kapcsolatát is, ami tudniillik, nem volt mindig békés és baráti.

„A Rolling Loudon találkoztunk, és beszéltünk egymással vagy egy órán keresztül. A következő volt a reakciója: ‘Basszus, te amúgy tök okos vagy. Azt hittem, hogy itt fogsz esni-kelni beállva.'” – idézi fel az első találkozását a Dreamville-vezérrel Pump.

„Pedig csak egy átlagos beszélgetés volt, pont olyan, amit mi is folytatunk épp.” – mondta a megosztó előadó referálva az interjúhelyzetre. Majd folytatta Cole gondolataival: „Azt mondta nekem, hogy ‘Hé, te egy okos kölyök vagy. Hülyét csinálsz magadból az interneten, de közben tudod mit csinálsz.'”

Mindez nem sokkal azelőtt történt, hogy a páros leült egymással kamerák elé is egy eszmecserére Cole stúdiójában – az erről készült videó azóta már-már legendássá vált, és jelenleg 11 millió megtekintést számlál.

Az elhíresült duma arra szolgált, hogy a két rapper elássa a csatabárdot. A 2016/2017-ben butuska, önismétlő és semmitmondó zenékkel betörő Pump volt az első, aki beleállt Cole-ba: csinált egy Fuck J. Cole című demót, amiben ezt a sort mantrázta. Mindez a későbbiekben a koncertjeinek is állandó eleme lett, a közönség rendszeresen ordította vele az említett szöveget, erre mintegy válaszul jött az 1985 (intro to “The Fall Off”) Cole-tól, amiben Pumpnak és az akkor feltörő SoundCloud-generációnak címzett nem kellemes sorokat.

A beefnek maximum részben nevezhető nézeteltérés végül rendeződött, viszont ennek előzményeiről eddig aligha lehetett tudni valamit is a Rolling Loudos sztori előtt.

„Abszolút nincs miért utálnom őt, sokkal inkább tisztelem, csak trollkodtam akkoriban.” – reagált a régi idők félreértéseire Lil Pump a Complexnek.

Mégis, ne feledjük, hogy a rappert nem olyan rég felkérdezték, hogy vajon igaza volt egy Cole-nak azzal kapcsolatban, hogy karrierje értelmes dalok és értékek közvetítése nélkül lefelé fog ívelni a 2018-2019-es gyors felfutás után. Pump erre úgy reagált, hogy „bár jóban vannak” mc kollégájával, nem tud vele egyetérteni ebben. Az igazság valahol félúton lehet. Bár Pump még mindig mega gazdag, és van sok streamje, megtekintése és pénze is (annyi, hogy luxusautókat verjen szét promóciós célból), egy ideje konszenzus van arról hiphop berkeken belül, hogy emberünk óriási fell off, és sok akkori társával (most főleg Smokepurppre nézünk) képtelen volt fenntartani azt a hype-ot és figyelmet, ami akkoriban megadatott nekik.

(Complex, HipHopDX)