Kövess minket

Hiphop

Janklovics Péter rapper útmutatója majdnem válasz mindenre, amit a hiphop-ról tudni akartál

Megosztva

Janklovics Péter segít, ha baj van! A Comedy Central komikusa, aki egyébként alapjáraton nagy hiphop fan, ezúttal egy gyorstalpaló videóval próbál segíteni kezdő „old school” rappereknek abban, hogy berúghassák döcögő zenei karrierjüket. Maga a vidi egyáltalán nem hosszú – alig egy perces csupán – mégis tele van hasznos tanácsokkal az öltözködéstől kezdve a szövegíráson át, sőt, még egy kis szövegelés is belefért a végére, demonstráció gyanánt.

Na de nézzük meg tételesen, mik is Janklovics tutoriáljának sarokkövei:

Fontos például, hogy bő ruhákba járjon a rapper aspiráns, valamint, hogy a szettet feltétlen amerikaifoci mezzel, esetleg kosármezzel dobja fel. Sapkának nagyjából minden megteszi, viszont nagyon fontos, hogy kés, boxer mindig legyen nálunk, de az sem különösebben baj, ha alkalomadtán pisztollyal, esetleg frottír törölközővel szerelkezünk fel.

A külsőségek mellett lényegi dolgokra is kitér a videó. Megtudhatjuk, mely szavak illenek a leginkább rap-szövegekbe, majd zárásként – néhány sor erejéig – szembesülhetünk vele, hogyan is hangzik egy hamisítatlan gengszterrap szöveg, magától a mestertől.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés