Kövess minket

Hiphop

JAY-Z a leggazdagabb rapper, már multimilliárdos

Megosztva

JAY-Z tovább növelte előnyét a leggazdagabb élő rapperek között, nettó vagyona a hírek szerint már 2,5 milliárd dollárra rúg. A rappert és üzletembert pénteken a bolygó 1203. leggazdagabb emberének nevezték, miután a Forbes frissítést adott ki a nettó vagyonáról.

Bernard Arnault francia befektető, az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton vezérigazgatója áll jelenleg a lista első helyén, 216,1 milliárd dolláros vagyonával. Ha a Forbes 2,5 milliárd dolláros becslése pontos, akkor JAY-Z vagyona majdnem megduplázódott tavaly óta, amikor még azt írták, hogy 1,4 milliárd dollárja van.

A kiadvány még nem részletezte a hatalmas növekedés okát, de valószínűleg a rapmogul D’USSÉ konyakmárkájában lévő részesedésének nemrégiben történt jövedelmező eladásának köszönhető az ugrás. Februárban a D’USSÉ anyavállalata, a Bacardi megállapodott abban, hogy megvásárolja Hov 50 százalékos részesedését 750 millió dollárért.

A Roc Nation főnöke 2019-ben lett a hiphop első milliárdosa, köszönhetően az igen terebélyes befektetéseinek – írta akkoriban a Forbes.

(HipHopDX)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés