Kövess minket

Tech

Jön az előfizetéses Instagram

Megosztva

Az Instagram vezetője, Adam Mosseri bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé teszik az előfizetéses tartalmakat a platformon. Twitter videójában Mosseri elmondta, hogy természetesen nem az egész platform válik fizetőssé, szimplán az influenszereknek teszik lehetővé, hogy bizonyos tartalmakat pénzért áruljanak.

Az előfizetéses rendszert egyelőre csak az USA-ban, és azon belül is egy nagyon-nagyon szűk rétegben tesztelik, de azt már most lehet tudni, hogy miként fog működni. Az influenszerekre havidíj ellenében iratkozhatnak fel a rajongóik, amiért cserébe exkluzív Insta Sztorikat és Live-okat kaphatnak, amit csak ők láthatnak. Az előfizetők egy lila kis jelölést is kapnak majd a nevük mellé, így az influenszer látja, ha egy előfizető kommentel a képe alá, vagy küld neki üzenetet. A rendszer részben hasonlít a már szexmunkásokat is meghaladó, sztárok által is használt OnlyFans oldalra. Mosseri azzal indokolta a funkció bevezetését, hogy ezzel állandó bevételi forráshoz jutnak majd az influenszerek, akiknek így nem kell az algoritmus állandóan változó elérése miatt aggódniuk.

Az Instagram elég elhatározott az új funkcióval kapcsolatban, Mosseri azt mondta az elkövetkezendő hónapokban tovább bővítik majd az előfizetéses rendszerre jogosultak körét.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés