Kövess minket

Hiphop

Kanye West azt állítja, már most több pénzt csinált a Stem Player nevű zenelejátszó árusításával, mintha a DONDA 2-t feltette volna streamingplatformokra

Megosztva

A tervek szerint holnap érkezik Kanye West következő, „DONDA 2” című nagylemeze, de a rapper/producer azt állítja, már most több millió dollárt keresett a lemezből.

Mint korábban írtuk, a „DONDA 2” nem kerül fel a szokásos streamingplatformokra, Spotify-ra, Tidal-ra, Apple Music-ra, pedig az utóbbi szolgáltató kemény 100 millió dollárt ajánlott Ye-nek egy premier exkluzivitásért. Kanye visszautasította az ajánlatot, és inkább a saját Donda Stem Player nevű zenelejátszójának új kiadását árulja, rajta az új albummal. Az eszköz (amit itt lehet csekkolni és megvenni) 200 dollárba, azaz körülbelül 62 ezer forintba kerül, de egyelőre nem világos, hogy vajon Ye külön is árulni fogja-e az albumot, vagy csak a szerkezettel együtt lehet-e beszerezni.

Cinikus kritikusok persze könnyen mondhatják, hogy a lemez úgyis kikerül a netre a megjelenése napján, de Kanye ennek ellenére már így is elég jól keresett a különleges album droppal, pedig még kint sincs a projekt. Egyik, azóta törölt posztja szerint ugyanis 2,2 millió dollárnyi bevétel folyt be hozzá a Stem Player eladásokból, amit csak akkor tudott volna streamingszámokkal elérni, ha 500 millió alkalommal hallgatták volna meg a lemezét, mely ilyen rövid idő alatt elég lehetetlen lett volna. Érdemes kiemelni, hogy Kanye privilegizált helyzetben van, hisz jelenleg semmilyen kiadói szerződés nem köti őt, azt csinál a „DONDA 2„-vel, amit csak akar, ha akarná, akár ingyen is adhatná a lemezt, ezt más előadók nem igazán tehetnék meg.

(Hypebeast)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés