Kövess minket

Aztaa

Kanye West bocsánatot kért, majd George Floyd-hoz hasonlította magát: „Már tudom, milyen, mikor a nyakadon térdelnek”

Megosztva

Kanye West sajnálja…legalábbis azokat a kommentjeit, amiket George Floyd haláláról mondott.

A botrányhős zenészt és divattervezőt paparazzik kérdezték az utcán, hogy szeretne-e mondani valamit azokról a dolgokról, amik miatt most egymás után szakítják meg vele a munkát a különböző vállalatok és személyek. Válaszul elmondta, hogy el kellett neki magyarázni, hogy antiszemita dolog azt mondani, hogy a „zsidók irányítják a médiát, a bankrendszert, stb.”. Bocsánatot nem kért a zsidóktól eme kijelentései miatt, ehelyett mutatott egy táblázatot, amin látható mennyi médiavállalat vezetője zsidó származású. Ezután hozzátette, hogy szerinte az adidas azért dobta őt, mert érezték a nyomást a közvéleménytől, most pedig, ahogy fogalmazott, „lenyúlják a dizájnjait„.

Egy valamiért viszont mégis bocsánatot kért Ye, elmondása szerint sokakat megbántott azzal, hogy azt mondta, George Floyd nem a rendőri brutalitásba, hanem drogtúladagolásba halt bele.

Mikor megláttam azt a videót, fekete emberként nagyon fájt. Tudom, hogy az ilyen jellegű rendőri támadások rasszista jellegűek, és azt is értem, hogy mikor azt mondjuk, hogy a fekete életek számítanak, akkor amögött az van, hogy egységesítsük az embereinket és felemeljük egymást” – mondta Ye, aki hozzátette, hogy bocsánatot kér, amiért megbántott másokat.

Persze nem Kanye-ról lenne szó, ha nem hozta volna fel saját magát a témában, mondandóját ugyanis az alábbiakkal zárta:

„Isten megmutatta nekem azzal, hogy amit Adidas csinál velem, amit a média csinál velem, milyen érzés, mikor a nyakadon térdepelnek”

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés