Kövess minket

Tech

Kanye West megveszi a konzervatív közösségi oldalt, a Parlert

Megosztva

Miután az Instagram és a Twitter is letiltotta Kanye West profiljait, a rapper inkább vesz magának egy saját közösségi média platformot. A kiszemelt portál a Parler, mely konzervatív és szélsőjobboldali körökben is népszerű, úgy definiálják magukat, mint a „szólásszabadság egyik utolsó menedéke” – írja a The New York Times.

A Parler a Trumpisták körében az egyik legnépszerűbb, ők, főleg Donald Trump közösségi médiás kitiltása után érezték úgy, hogy ezek a platformok „cenzúrázzák” a gondolataikat, az már más kérdés, hogy ezek a gondolatok sokszor éppen hogy rasszisták, antiszemiták, szexisták, homofobók, és emiatt átpártoltak a Parlerle. Ye-t azután tiltották le a Twitteren és Instán, mert több antiszemita kijelentést is tett.

Egy olyan világban, ahol a konzervatív véleményeket megosztónak titulálják, mindent meg kell tennünk, hogy élhessünk a szabad véleménnyilvánítás jogával” – mondta Ye a vételi bejelentésben, melyet az év végén véglegesítenek. A Parler vezérigazgatója, George Farmer amúgy pont annak a jobboldali véleményvezérnek, Candace Owens-nek a férje, akivel Ye mostanában nagyon szoros barátságba került.

Ye eközben nemrég feltűnt N.O.R.E. Drink Champs podcastjában, ahol folytatta a meredek kijelentéseit, kikelt a „zsidó cionisták” ellen, és olyanokat mondott, hogy George Floyd halálát nem is a rendőri brutalitás okozta, csak be volt drogozva.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés