Kövess minket

Hiphop

Kanye West nem teszi közzé a Donda 2-őt a streaming platformokon

Megosztva

Az elmúlt hetekben Kanye West ismét elérte, hogy minden róla szóljon: a rapper, akinek a napokban jelent meg a dokumentumfilmjének első része a Netflixen, újra hadjáratot folytatott az Instagramon, családja megmentéséért imádkozott, szakított Julia Fox-szal, promózta új lemezét, veréssel fenyegette meg Pete Davidsont és így tovább.

Az ámokfutás legújabb epizódjában a február 22-én megjelenő Donda 2 megjelenését behatóbban is érintette, és mint kiderült,

a projektet nem tervezi közzétenni Spotify-on, Apple Music-on és egyéb streaming platformokon sem.

A korong ehelyett csak a Donda Stem Player nevű lejátszón lesz hallgatható, amit Kanye még a Donda 1 idején dobott piacra. Az eszköz (amit itt lehet csekkolni és megvenni) 200 dollárba, azaz körülbelül 62 ezer forintba kerül, így aki fülelné a friss kiadványt, meg kell hogy vásárolja az említett összegért, legalábbis ezt állítja a legtöbb forrás. Egyelőre kérdéses, hogy kötelező-e birtokolni a masinát, vagy a weboldalról is legálisan beszerezhető a második felvonás, a többség szerint inkább az előbbi.

forrás: www.stemplayer.com

A Stem Player egy interaktív eszköz, amin a hallgatók befolyásolni tudják az éppen játszott dal hangzását, például lenémíthatják vele a dobokat, az instrumentálokat, vagy épp a vokálokat.

Mint Kanye Instagramon írta, „A Donda 2 csak a saját platformomról, a stem playerről lesz streamelhető. A zenéket innen tölthetitek le.” Hozzátette, hogy a trackek négy különböző elemét lehet majd lejátszani, a basszust, a vokálokat, a dobokat és a dalokat teljes valójukban. A rapper elmondása szerint jelenleg 67 ezer stem player van készleten, de naponta 3 ezer újat tudnak legyártani.

West a döntést azzal indokolta, hogy a nagy streaming oldalak lehúzzák az előadókat, és csupán a kizsákmányolásra játszanak, ezért jutott arra, hogy kezébe veszi a dolgokat.

A rajongók enyhén szólva sem csattannak ki az örömtől, sokan felrótták, hogy hiába vártak ennyit a relatíve régóta belengetett projektre, ha az nem is lesz hallgatható a megszokott módon. Mások azt a jogos érvet hozták fel, hogy Kanye ezzel csak a kalózkodást erősíti, amire már volt precedens: a The Life Of Pablo például minden idők legtöbb illegális letöltését számláló albuma lett a megjelenése után, tekintve, hogy Tidal-exkluzív release-ként dobták ki.

A rapper eközben az új lemez dallistáját is megosztotta a már ismert kézírásos módon. Mint a fotón látszik, a korong stílszerűen 22 számos lesz, a featek egyelőre nem ismertek.

(Highsnobiety)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés