Kövess minket

Stílus

Kanye West zsákokból árulja a GAP kollabját: Én egy forradalmár vagyok, ez nem valamiféle vicc

Megosztva

Észak-Amerikában már nem csak online, de több fizikai GAP boltban is lehet kapni a Yeezy Gap Engineered by Balenciaga kollab darabjait. Ez alapvetően egy egyszerű ügymenet lenne, kiteszik a polcokra a pulcsikat és a pólókat és kész, de mivel Ye-ről van szó, ebből is vitatéma lett, ugyanis a ruhadarabokat hatalmas fekete szemeteszsákoknak kinéző puttonyokból árulják.

A The Yeezy Gap x Balenciaga kollab februárban lett bemutatva, de csak mostanában tűnt fel az amerikai fizikai boltokban. Sokak meglepetésére nem vállfáról lógva találkozhattak vele a vevők, hanem polipropilén zsákokba pakolva. Mint a lenti, hamar virálissá váló posztban valaki kiemeli, az egyik GAP eladó elmesélte, hogy Ye konkrétan felhúzta magát, hogy a szokásos módon akarták kihelyezni a ruháit, és ragaszkodott hozzá, hogy így árulják azokat. „Az eladók nem segíthetnek méretet találni, neked kell a mélyére ásnod, hogy megtaláld, amit keresel” – írta a Twitter felhasználó.

A döntés megosztó volt, sokan röhejesnek találták, hogy egy 240 dolláros pulcsit egy szemeteszsákból kell kibányászniuk, igaz tegyük hozzá, hogy ez az ár bőőőven ár alatt van egy átlagos Balenciaga felsőhöz képest. Mások azt sérelmezték, hogy Kanye a hajléktalan esztétikát használja fel, dollármilliárdosként. Megint mások élvezték, hogy a turi hangulat beköltözött a GAP-be.

A rapperből lett dizájner eközben egy a Fox News-nak adott interjúban védte meg az ötletét.

Figyu, én egy forradalmár vagyok, és nem fogok itt állni és bocsánatot kérni az ötleteimért. Pontosan ezt akarja elérni a média, hogy bocsánatot kérj minden olyan ötletedért, ami nem illik bele abba a gondolkodásmódba, ahogy ők szeretnék, hogy gondolkodj” – válaszolta arra a kérdésre, hogy nem gondolja-e, hogy egyesek sértőnek találhatják, hogy zsákokból árulja a ruháit.

Ye továbbá hozzátette, hogy ezek nem szemeteszsákok, hanem olyan nagy zsákok, amiket építkezéseken is használnak.

Ez nem valamiféle vicc, ez nem poén, ez nem csak egy celeb kollab…ez az életem. Azért küzdök, hogy megváltoztathassam a ruhaipart, és a legjobb dizájnt hozzam el az embereknek” – tette hozzá.

Kanye egy hete amúgy arról posztolt, hogy a gyerekek és a hajléktalanok kell, hogy a dizájn legnagyobb inspirációit adják. A Yeezy x Gap x Balenciaga amúgy nagyon jól fogy, több boltban is sold out lett a kollekció.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés