Kövess minket

Aztaa

Kanye Westen kívül Afroman is indul az elnöki címért 2024-ben

Megosztva

Új rapper-induló jelentkezett be az Egyesült Államok elnöki címéért: az aktuális jelölt a „Because I Got High” stonerslágert jegyző Afroman, aki tegnap jelentette be a nagyratörő álmát Instagramon.

A fotó 20-án landolt a profilján, amin a nagy afrót növesztő Afroman szívére tett kézzel áll az amerikai zászló előtt.

Az mc hosszas leírásban részletezi a programját, ami eszerint kiterjed gazdasági-, politikai-, egészségügyi-, lakhatási-és rendőri ügyekre is. Mint írja,

„ezekben a sötét időkben szükségünk van egy vezetőre, aki valóban képes megtestesíteni az amerikai álmot.” 

A bejegyzésben szó esik az egyre elszabaduló inflációról, az elharapódzó rendőri brutalitásról, a poltikusok és a rendszer korruptáságáról, a lakhatás extrém drágulásáról és az egészségügy jogtalanságairól is – emeli ki a HipHopDX cikke. Bár elsőre viccnek tűnhet a bejelentés, ez a program máris konkrétabbnak és velősebbnek, sőt, átgondoltabbnak hat, mint a szintén indulni tervező Kanye West múltbéli, és aktuális, neonácikkal megtámogatott, Trump által mondhatni visszadobott kampánya.

Lévén, hogy Afroman humorista, és persze nagy stoner is, füves vicceket is iktatott a közleménybe, magát „Cannabis Commander in Chief”-nek és „Pot Head of State”-nek nevezi. Utóbbi egy szójáték a „head of state” címmel, ami államfőt jelent az amerikai politikában.

Afroman így zár: „Tegyétek le a múltat, és válasszátok a jövőt. Nagy megtiszteltetés és öröm, hogy hivatalosan is bejelenthetjük Afroman indulását független jelöltként az Egyesült Államok elnöki posztjáért.” 

Meglátjuk, mindez hová fut ki, és hogy képes lesz-e az mc masszívabb tömegeket maga mellé állítani, ha időben elkezdi az adminisztrációt, lehet, hogy jobban teljesít majd, mint Ye.

Borítókép / kiemelt kép: TMZ / Afroman

(HipHopDX)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés