Gasztro
Kattanj rá a fekete-ribizlis jégkrémre!
A fekete-ribizli a legkisebb gyümölcsök egyike, azonban annál finomabb és illatosabb, melyből joghurttal kombinálva jégkrémet is készíthetsz.
A jégkrém elkészítéséhez szükséged lesz: 3 csésze fekete-ribizlire, 6 evőkanál citromlére, egy csésze kristálycukorra, egy és fél gyümölcsös joghurtra, egy csésze tejre, gyógynövényekre és fűszerekre – ízlés szerint (menta, citromfű, mazsola, őrölt fahéj, gyömbér, stb.)
A ribizlit, a citromlevet, a cukrot és a fűszereket közepes lángon melegítsd egy edényben, majd kezd el pürésíteni. Főzd addig, míg a cukor fel nem oldódik, végül hagyd hűlni.
Ha nem szeretnél gyümölcsdarabokat a jégkrémedbe, akkor mixer segítségével keverd simára, majd adj hozzá joghurtot és tejet. A kész masszából formázz jégkrémet, melyet helyezz a fagyasztóba.
(zena.sme.sk nyomán)