Gasztro
Kényeztesd tested-lelked csokival!
Azt mindenki tudja, hogy a csokoládé kiváló kedélyjavító, de azt vajon tudtad, hogy, ha étkezés előtt megeszel egy kocka étcsokit, akkor kevesebbet is fogsz fogyasztani a menüből?
Nagyon sok legenda kering a csokoládé pozitív hatásairól, és természetesen az első helyen még mindig az van, hogy kiváló antidepresszáns.
A rendszeres csokoládé-fogyasztás azon kívül, hogy befolyásolja a kedvet, még véd a rák ellen is, továbbá 22%-kal csökkenti a stroke kialakulását. A csokoládéban lévő magnézium javítja az alvás minőségét és az agyműködést, valamint támogatja a koncentrációt. A kakaóban rejlő hatóanyag segít a száj fertőzéseinek gyógyulásában, de könnyedén le lehet vele győzni az ebéd utáni kajakómát is. Végül, de nem utolsósorban védi a fogzománcot, és megakadályozza a fogak elszíneződését is.