Kövess minket

Aztaa

Készülőben a Donda kocsi: habból gyártott autótervet osztott meg Kanye West

Megosztva

A minap került bejelentésre, hogy Kanye West régi partnerét, a sneaker-ipar fontos és legendás figuráját, a Reebok InstaPump Fury és a New Balance 1500-, 574-és 997 megalkotóját, a Nike-nál, adidasnál, Reeboknál, Filánál is dolgozó Steven Smith-t tették meg a frissen bemutatott Donda Ipari Formatervezői csapat (Donda Industrial Design) vezetőjének. 

Smith olyan Yeezy-sziluettekért is felelt, mint a Wave Runner, vagy a Foam Runner, Ye-ről és Stevenről pont az utóbbi papucsnak a bemutatóján készült egy mára sokat látott fotó:

Ezzel a hírrel párhuzamosan közszemlére tették a Donda Industrial Design első nagy húzását, a “DONDA FOAM VEHICLE” gépjárművet is, avagy egy, a bevettnek számító fém és acél helyett hab anyagból (!) készülő robosztus autómobilt, ami Kanye West és persze Smith első saját autója lehet, ha tényleg piacra dobják egyszer. 

Az eddig közzétett sejtelmes fotó nem mutat túl sokat, az autót ugyanis csak egy bizonyos szögből lehet látni, azt is viszonylag sötét settingben. A képen a Ye vallásos oldalát újraidéző “Amen” zárószócskán túl az áll, hogy a járműt teljes egészében az Egyesült Államokban tervezték és ott is gyártják majd. 

Mindez a Teslától lehet ismerős, ami hasonló lokális tervet követ, a Hypebeast ebből és Elon Musk Tesla-alapító és Kanye jó viszonyából kiindulva felveti, hogy nem kizárt, hogy az autó akár kollaborációban is készülhet majd az innovatív autómárkával. 

Mindebből több következtetést is levonhatunk: egyesek szerint háttérbe szorulhat a Yeezy (a GQ egyenesen “Búcsút inthet a Yeezynek Kanye West?” címmel közölt cikket), és Kanye, illetve csapata nagyobb hangsúlyt helyezhet a Donda projektcímmel ellátott különböző kreatív kezdeményezésekre (nézünk itt a már kiadott Donda albumokra is), mint a kosaras Donda Academy vagy a Donda Sport sportmárka. Zárójel: a “Donda” már a 2010-es évek alatt megalapított biznisz és/vagy kreatív inkubátor is volt, amin belül Virgil Abloh is dolgozott karrierje során.