Kövess minket

Aztaa

Kétszer 50 ezer dolláros ösztöndíjat biztosít Lil Durk két chicagói diáknak

Megosztva

Komoly kollaborációban vett részt Lil Durk: nem, épp nem chicagói és nem is atlantai trapsztár spanjaival ugrott össze egy featre, hanem a Howard Egyetemmel és az Amazon Music-kal társulva chicagói diákok tanulmányait és karrierútját támogatta meg egy igen busás összeggel.

Ez az április 14-én bejelentett The Durk Banks Endowment nevet viselő kezdeményezés, amit a fenti partnerekkel indított el a célból, hogy támogassa a helyi chicagói közösséget és fiatalságot, és visszaadjon némit az otthonának, ahonnan pályája elején elindult. Mint az XXL írja, az ösztöndíjprogrammal chicagói diákok továbbtanulhatnak a Washington D.C.-ben található Howard University-n, amit az egyik legnépszerűbb és legfontosabb tipikusan afroamerikai felsőoktatási intézményként tartanak számon.

Az Amazon mellett Durk nonprofit cége, a beszélő nevű Neighborhood Heroes is beszállt a kampány támogatásába.

A megegyezés értelmében két végzős diák, Pamela Glover és Jamal Edwards kaptak fejenként 50-50 ezer dollárt (közel 17 millió forint), Durk és szervezete ezen túl pedig még 250 ezer dollárt adományozott a Graduation Retention Access to Continued Excellence (GRACE) alapnak, amit chicagói gyerekek fognak megkapni, ezzel segítve az oktatáson belüli és ehhez kellő pénzügyi boldogulásukat. A fő küldetés, hogy a diákok bent maradjanak az egyetemen és ne morzsolódjanak le, illetve hogy időben, csúszás és halasztás nélkül lediplomázzanak – összegez az XXL cikke.

„A kötelességemnek érzem azt, hogy visszaadjak a fiataloknak valamit – különösen azoknak, akik az én közösségemben nőnek fel.” – állnak Durk szavai a sajtóközleményben. „Mint a jövő vezetői, ezek a gyerekek a legnagyobb befektetéseink. Ők mind nagy dolgokra hivatottak, épp ezért másokat is bíztatok, hogy segítsenek a csapatom törekvéseiben és kövezzük ki számukra az utat együtt.”

Durk Instagramon is megosztotta a jó hírt, mint írja, nagyra értékeli azokat a diákokat, akiknek eddig kihívás volt befejezni a tanulmányaikat, és valamilyen hasonló anyagi segítségre vártak.

Összesen 350 ezer dollárt adományozott így a rapper, ami nem kevesebb, mint cirka 118 millió forint. A Wave Check alábbi tweetjéből kiderül, hogy a diákok a támogatás mellé egy ingyen koncertet is kaptak grátiszba. Szép gesztus.

(XXL)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés