Kövess minket

Bulvár

Kid Cudi szerint csodának kell történnie, hogy újra barátok legyenek Kanye Westtel

Megosztva

Őszinte, kitálalós interjút adott az Esquire magazinnak Kid Cudi, amiből kiderül, hogyan is romlott meg az előadó viszonya régi barátjával, Kanye Westtel.

Ugyan a beszélgetésnek nem ez az alapja és fő csapásiránya, tekintve, hogy egy átfogó profile cikkről van szó (a szerző helyében mégis óriási hiba lett volna kihagyni az éppen 100%-ban aktuális témát), az újságok mégis ezt a témát kapták fel – nem érthetetlen módon. Volt is mit felkapni, Cudi ugyanis hosszasan, és igazán belemenősen tárgyalja, hogy és miért ment tönkre az amúgy sem nyugalmas kapcsolata Ye-vel.

Bár a nézeteltérés kiváltó oka korábbra nyúlik vissza, a pohár azután telt be Cudinál, hogy kifütyülték és megdobálták a Rolling Loudon, ahol Kanye Westet helyettesítette. A rapper később, de még ugyanazon a napon váratlanul megjelent Lil Durk szettje alatt, és elnyomta a Cudderrel közös Father Stretch My Hands-t, majd napokkal később, Kim Kardashian és Pete Davidson szakításának hallatára szúrós posztban ment neki a komikusnak, ezzel együtt pedig egykori protezsáltjába is beleállt, azon viccelődve, hogy poharakkal bombázta őt a tömeg.

Objektíve nézve jogos a felháborodás, de lássuk az interjú kemény részleteit, hogy tisztább legyen a kép.

Én az összes albumán szerepeltem, ő csak kettőn az enyéim közül. Ez azért elég beszédes. És nem hinném, hogy én nem kértem volna eleget.” – kezdte a terjengős rantet Cudi. Ezt követően rátért a friss ügyre, ami után rászállt a Kanye-hadsereg:

„Tudod egyáltalán, hogy milyen érzés arra ébredni, hogy a semmiből trending téma vagy a közösségi médiában, mert valaki baromságokat beszélt rólad? Ezután jönnek a trollok, akik Instagramon és Twitteren üzengetnek és kommentelgetnek a posztjaid alá. Ez nagyon felhúzott. Hogy arra használta minden hatalmát, hogy kibasszon velem. A mentális egészségemmel baszakodsz, tesó.”

Mint Cudi a beszélgetés során mondja, jelenleg semmi sem ronthatja el a rossz kedvét, sőt. „Zéró toleranciát gyakorlok a rossz energiákkal szemben.” – összegez, majd eddig kimondatlannak tűnő sorokkal folytatja, kihangsúlyozva a problémás Ye-dilemma esszenciáját, és azt, hogy történhet bármi, végül mindenki visszatér Westhez.  

„Az évek alatt annyi embert láttam, akik közel álltak hozzá és végül valami elbaszott ügye miatt kellett szenvedniük. Ezek a tagok aztán mind visszatérnek és megbocsátanak, következményeknek pedig nyoma sincs. Megint minden a régi, aztán [Kanye] újra és újra megcsinálja.”

Az Esquire aktuális címlapsztorija, benne az ominózus interjúval

Az egyik legerősebb rész még csak ezután jön, amikor Cudi egyenesen Kanye Westnek címzett üzenetfolyammal és kérdésekkel visz be még több lövést.

„Nem vagyok a gyereked. Én nem vagyok Kim. Az sem számít, hogy jóban vagyok Pete-tel, vagy sem. Ezeknek a tényezőknek semmi köze hozzám. Nem tudsz felnőttként viselkedni, és elfogadni a tényt, hogy elvesztetted a csajod? Nem az én kurva problémám. Néha be kell ismerni a hibáidat, mint minden férfinak ebben az életben. Én is vesztettem már el nőket, és beismertem, mit rontottam el.”

Majd jön egy újabb súlyos namedrop, Kim és Pete után ezúttal Drake van terítéken, akivel Cudi szintúgy több featet jegyez. Előkerül a híres Drake vs. Ye-beef, ami arról volt emlékezetes, hogy hosszú és a felszínen komolynak tűnő adok-kapok után olyan hirtelen rendeződött, mintha mi sem történt volna. A két rapper végül egy jótékonysági eseményen borult össze és a béke is itt köttetett meg köztük újra, ami Cudi szerint csupán egy felszínes gesztus.

„Minden tisztelettel, de én nem Drake vagyok, aki egy héttel a balhé után már fotózkodik vele, és ezzel a beefjüknek vége. Én nem ilyen vagyok. Amit mondok, az úgy is van. Végeztem veled. Valami kibaszott nagy csodának kell történnie ahhoz, hogy valaha újra barátok legyünk. Mondjuk szerzetessé kéne válnia hozzá. Nem látok rá sok esélyt.”

Hát, így. Az interjú egy pontján még előkerül, hogy bár sokan azt a teóriát veszik készpénznek, miszerint Kanye West kiemelte Kid Cudit a tömegből, avagy a Bape üzletből – és az Applebee’s étteremből -, ahol dolgozott, és mintegy felkarolta, sőt, szárnyai alá vette, ez így, ilyen formájában nem igaz. Cudi, aki elmondja, hogy először hezitált azon, hogy csatlakozzon-e a G.O.O.D. Musichoz, erősen cáfolja, hogy Kanye teremtette volna őt, és beleszáll azokba, akik szerint ő maga kizárólag Ye-nek köszönheti a karrierjét és annak felívelését.

„Tisztáznék valamit azok számára, akik azt hiszik, hogy Kanye West csinált nekem karriert, és tett azzá, aki vagyok. Ő kért fel, hogy csináljuk az 808s-et. Azt gondoltam róla, hogy egy nagyszerű valaki. Egy család része akartam lenni, ezért jó lehetőségnek tűnt a G.O.O.D. Music. Szóval végül igent mondtam, de nem Kanye West emelt ki engem az Applebee’s-ből és a Bape store-ból.”

Hogy Kanye reagál-e az amúgy kemény, és sok esetben tabukat döntögető vádakra (és ezzel egy új beef veszi kezdetét), egyelőre kérdéses, bár nála úgysem lehet tudni. Ha holnap arra kelünk, hogy egy sírva röhögős emojikkal telerakott captionnel körített, áthúzott Kid Cudi fej-, vagy valami sokkalta elborultabb dolog fogad minket az Instagramján, ne lepődjünk meg.

Offtopik:

bár a Kanye-ról mondottak megakadályozták, hogy túl sok „farkára húzott Dior zokniban pózol a híres rapper”-jellegű cikk menjen ki, az Esquire-interjúba került egy ilyen fotó is:

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés