Kövess minket

Hiphop

Kisebb tömeg gyűlt össze Harlemben, hogy megünnepeljék, hogy utcát neveztek el Big L-ről

Megosztva

A New York-i 140th & Lenox Avenue nevezetű utca mostantól hivatalosan is Lamont “Big L” Coleman Way, miután szombaton utcaátnevezéssel tisztelegtek az elhunyt rapper előtt Harlemben.

A helyszínválasztás nem véletlen, hisz itt nőtt fel Big L, akit 1999-ben lőttek le. Az átnevezést az a szervezet kezdeményezte, akik a Street Stuck című Big L dokumentumfilmet is készítették. Aláírásgyűjtéssel bizonyították, hogy lenne igény az új névre, az átadóceremónián összegyűlt kisebb tömeg pedig élőben is megutatta, hogy van támogatása a lépésnek.

Big L ’95-ben jelentette meg debütáló nagylemezét Lifestylez ov da Poor & Dangerous, amin többek közt Jay-Z is vendégszerepelt. ’99-ben egy autóból tüzet nyitottak rá Harlem keleti részén. Kilencszer találták el, többek között az arcán, illetve a mellkasán. A támadást ugyan túlélte, de sérüléseibe később a kórházban belehalt. Gyilkosa gyerekkori jóbarátja, bizonyos Gerard Woodley volt. 2000-ben, már a halála után jelent meg második nagylemeze, a The Big Picture.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés