Kövess minket

Zene

Klasszikus felállásban tér vissza a Blink-182, új turné és új dalok is jönnek

Megosztva

Hét év után ismét a közkedvelt felállásban zenél az egyik legismertebb pop-punk banda, a Blink-182. A triót ezáltal ismét Tom DeLonge, Mark Hoppus, és Travis Barker alkotja, a srácok ráadásul turnéra indulnak, pénteken pedig érkezik egy új dal is érkezik tőlük.

A Blink-182-t Tom DeLonge és Mark Hoppus alapították ’92-ben, majd két album után dobost váltottak, így került a képbe Travis Barker. ’99-ben megjelent az egyik legismertebb, Enema of the State című albumuk, mely máig egy pop-punk alaplemez. Később külön is próbálgatták a szárnyaikat, 2005-ben pedig bejelentették, hogy szünetet tart a banda. Travis Barker 2009-ben túlélt egy repülőgépbalesetet, ekkor úgy döntöttek, hogy újra összeállnak, turnéra indultak és készítettek egy közös lemezt. 2015-ben aztán DeLonge bejelentette a távozását. Helyét az Alkaline Trio zenésze, Matt Skiba vette át. Az új felállásban két lemezt adtak ki, majd kiderült, hogy Mark Hoppus rákban szenved. Szerencsére felépült és azóta egészséges, a betegség okozta félelem pedig ismét közel hozta a bandát egymáshoz.

A Blink-182 mostani bejelentése szerint jövő márciusban világkörüli turnéra indulnak, ami sajnos nem érinti Magyarországot, hozzánk legközelebb Bécsben lépnek majd fel, 2023. szeptember 20-án. Most pénteken egy „Edging” című visszatérő dalt is ledobnak.

(Pitchfork)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés