Kövess minket

Aztaa

Közel 23 millió forintért kelt el egy bontatlan, eredeti első generációs iPhone

Megosztva

Nemrég őrült rekord dőlt meg az amúgy is kelendő és borsos árakon pörgő iPhone 1 telefonok frontján – írta meg az Apple Insider.

Az LCG Auctions aukciósház február másodika és tizenkilencedike közötti időben hirdetett meg egy licitet egy elsőgenerációs, 2007-ben kiadott iPhone készülékre. Mint az Apple Insider cikke írja, eredetileg azt saccolták, hogy a ritka darab 50 ezer dolláros áron kel majd el (cirka 17 millió 900 ezer forint), az ár végül 63 ezernél állt meg, ahogy az látszik is alább.

LCG Auctions

Ez forintba átszámolva – a cikk írásának pillanatában – 22 millió 828 ezer 433 forint: mint a hivatkozott cikk említi, több, mint egy Tesla Model Y autó ára.

LCG Auctions

LCG Auctions

A jelentés szerint a kezdőár 2500 dollár volt, erre 27 új ajánlatot tettek, végül 63 ezer lett a vége – nem kis emelkedés. Az eredeti tulaj Karen Green volt, aki barátoktól kapta a debütálás évében, azaz 2007-ben a telefont.  Mivel nem volt kompatibilis az eszköz az ő szolgáltatójával, így ki sem bontotta, csak eltette és őrizgette hosszú évekig. Ezért van, hogy az eszköz tokban, fóliával, bontatlanul kelt el.

Mint említik, Green 2019-ben becsültette meg az iPhone 1 értékét, akkor 5000 dollárt (1 millió 800 ezer forint) saccoltak, így Karen tovább várakozott, majd nemrég aukcióra bocsátotta, mivel pénzt akart gyűjteni egy vállalkozás beindításához. Sikerrel járt.

Mostanában több bontatlan, régi iPhone is nagyot ment liciteken, augusztusban 35 ezer dollárért-, októberben pedig 39 ezerért keltek el ezek – lépni kellett, az aktuális vásárló mert nagyobbat mondani, rekorddöntés lett a vége.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés