Kövess minket

Stílus

Lábon még meredekebb a Balenciaga apokaliptikus sneakere

Megosztva

A Balenciaga egyik legőrültebb vállalása, a totálisan szétszaggatott új „Paris Sneaker” élőben talán még durvább látvány, mint a május elején kikerült fotókon. A luxusmárka új lépője egyelőre még nem kapható, és a hamarosan érkező drop idején sem lesz túl olcsó, kemény 1450 eurót kérnek majd érte, de a Highsnobiety-nek nemrég sikerült beszereznie egy párat, és meg is írták a tapasztalataikat.

A Converse Chuck Taylor sziluettjét idéző Paris sneaker hosszú és rövidszárú verzióban is kapható lesz, a Highsnobiety a hosszúszárú verziót kaparintotta meg, mondhatnánk szarkasztikusan: „kitűnő állapotban”.

Habár teljesen új cipőről van szó, mégis úgy éreztem, mintha összekoszolta volna a kezemet. A sneaker szakadt kinézete a friss cipőkre jellemző illattal keveredve büdös hatást keltett” – számolt be az élményeiről Alexandra Pauly, aki hozzátette, hogy alig merte felvenni a sneakert, mert félt, hogy teljesen szétesik. A közeli fotókon látszik, hogy a Parison nem csak apróbb vágások, hanem hatalmas lyukak vannak, miközben a gumi részek sem úszták meg kínzás nélkül.

A lépő tehát egy (nagyon) drága poénnak elmegy, de mindennapi használatra gyakorlatilag alkalmatlan, hisz a kosz probléma nélkül be tud jutni a lábunkhoz, és semmi garancia nincs rá, hogy nem esik szét, ha esetleg elkezdünk benne futni. A Highsnobiety egyben azt a morális kérdést is felteszi, hogy mennyire etikus egy vagyont költeni egy olyan cipőre, mely a hajléktalan esztétikát emeli be az elit rétegekhez. Egy szeretetszolgálatnál valószínűleg jobb helyen lenne az a közel 1500 euró.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés