Kövess minket

Aztaa

LeBron James lett az NBA királya

Megosztva

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az NBA történetének legeredményesebb játékosa – írja az MTI.

A 38 éves szupersztár 36 ponttal volt elmaradva az örökranglistát 38 387 ponttal vezető Abdul-Jabbartól, majd kedden az Oklahoma City Thunder elleni hazai mérkőzésen végül 38-cal zárt, a rekordot jelentő dobást 10.9 másodperccel a harmadik negyed vége előtt engedte el.

A korábban már nyilvánosságra hozott forgatókönyv szerint a játék ekkor megállt, és köszöntötték Jamest, köztük volt az eddigi csúcstartó, az 1989 áprilisában visszavonult Abdul-Jabbar és Adam Silver, az NBA főigazgatója is.

James köszönetet mondott mindenkinek, akinek része volt pályafutása elmúlt több mint 20 évében, valamint úgy fogalmazott: „köszönöm Adam Silvernek és a néhai David Sternnek, hogy lehetővé tették azt, hogy részem legyen abban, amiről mindig is álmodtam.”

James a mérkőzés után kiemelte, hogy felejthetetlen pillanat volt, amikor a családtagjai a pályán köszöntötték, s közben a lelátón a barátai is jelen voltak, ugyanakkor még nem tudja igazán elhinni, hogy megdöntötte Abdul-Jabbar rekordját. „Szürreális érzés, hogy 20 év után, ezen a szinten, ebben a ligában, ennyi mérkőzéssel és játékperccel a hátam mögött még mindig azt tudom mondani, hogy a csúcson vagyok. Remélem, még tudom folytatni” – jelentette ki a szupersztár, aki saját magát az NBA valaha volt legjobbjának tartja.

„Meghagyom másoknak, hogy eldöntsék, ki minden idők legjobbja, de ha engem kérdeznek, akkor magamat választom. Mindenkinek megvan a saját kedvence, mindenki eldöntheti, hogy ki az. Tisztában vagyok azzal, hogy mit teszek le az asztalra minden egyes este, és mire vagyok képes a pályán, ezért mindig is úgy gondoltam, hogy én vagyok minden idők legjobbja. De annyi kiváló kosaras van még, boldog vagyok, hogy tagja lehetek ennek a társaságnak” – nyilatkozta James.

A történelmi pillanathoz Rihanna, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Drake és még megannyi celebritás is gratuált videóüzenetben.

A mérkőzést végül az Oklahoma nyerte 133-130-ra. Darvin Ham, a Lakers edzője úgy vélte, játékosai elsősorban arra koncentráltak, hogy hozzásegítsék Jamest a csúcsdöntéshez.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés