Kövess minket

Zene

Lelkész perelte be Kanye Westet, mert az engedély nélkül felhasználta a prédikációjának egy részletét

Megosztva

A megbocsátás itt önmagában már nem elég – gondolhatta David Paul Moten texasi lelkész mielőtt pert akasztott Kanye West nyakába egy jogosulatlanul felhasznált prédikációja miatt. Moten állítása szerint a tavaly augusztusban megjelent Donda lemezen található, Come To Life track elején hallható szövegrészlet az ő egyik istentiszteletén hangzott el, amit Ye a tudta nélkül rögzített, majd használt fel. (Maga a beszéd egyébként 70 másodpercig hallható – ez pedig a kicsivel több mint 5 perces számnak a húsz százalékát teszi ki.)

A TMZ magazinnál úgy értesültek, hogy a lelkész nem csak Kanye ellenében indít pert, hanem a UMG Recordings, a Def Jam Recordings és a G.O.O.D Music ellen is, mivel szerinte a kiadók is sárosak a rengeteg plágium gyanús ügyben a zeneiparon belül.

Nem kell messzire mennünk ezen tétel igazolásához. Nekünk, magyaroknak különösen emlékezetes lehet az eset, mikor Ye az Omega talán legnagyobb slágerének, a Gyöngyhajú lánynak 85 másodperces részletét „nyúlta le”, minek következtében egy éves pereskedés után, 2017-ben összesen 100 ezer dollárt fizetett ki az együttes tagjainak, a két dalszerzőnek – Presser Gábornak és Adamis Annának -, illetve a felvétel tulajdonosának, a Hungaroton Recordsnak.

(TMZ)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés