Kövess minket

Hiphop

Letartóztatták 42 Dugg-ot, miután nem akarta megadni magát arra hivatkozva, hogy ő a törvények felett áll

Megosztva

Több mint egy hónapnyi hajtóvadászat után a héten letartóztatták 42 Dugg-ot, amiért nem vonult be időben a börtönbe.

A detroiti rapper problémái még 2019-ben kezdődtek, mikor a hatóságok tudtára jutott, hogy egy atlantai lőtéren fegyvert fogott a kezében és többször lőtt is vele. Nyilván egy lőtér pont erre való, de a rappernek egy korábbi ügye miatt nem szabadott volna még ilyen szituációban sem fegyverhez nyúlnia, ezért vádat emeltek ellene és végül több hónap felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélték. Az ítélet részeként 42 Dugg-nak drogteszteken kellett átmennie a felfüggesztett börtönbüntetés ideje alatt, melyeken többször elbukott, plusz Las Vegas-ban egy másik bűncselekmény miatt ismét letartóztatták. Mindezek miatt a bíróság végül 6 hónap börtönre ítélte, melynek letöltését idén áprilisban kellett volna megkezdenie. 42 Dugg viszont nem vonult be a börtönbe, helyette azzal fellebbezett, hogy ő nem tartja magára érvényesnek az amerikai törvényeket.

42 Dugg-ra persze igenis vonatkoznak az amerikai törvények, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene, a héten pedig a detroiti repülőtéren kapcsolták le, miután leszállt a magángépével. A rendőrök kihangsúlyozták, hogy 42 Dugg magánrepülőjének utaslistájáról tudatosan lehagyták a rapper nevét, szerintük ez is az bizonyítja, hogy a rapper tudatosan szökésben volt, miközben a közösségi oldalaira továbbra is posztolt.

A rapper ügyvédje elmondta, hogy védence abban a hitben volt, hogy a bírósági ügye még nincs lezárva, és ezért nem vonult be a börtönbe időben. Dugg-ot várhatóan újabb vádpontokkal gyanúsítják majd meg, tehát lehet 6 hónapnál is hosszabb időre kell majd börtönbe vonulnia.

(Complex)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés