Kövess minket

Hiphop

Machine Gun Kelly visszatér a rap zenéhez

Megosztva

Machine Gun Kelly kijelentette, hogy a következő lemeze nem egy pop-punk projekt lesz, hanem egy visszatérés a hiphop világába.

MGK az Audacy Check In podcast keddi vendégeként elmondta, hogy visszatér a raphez, de nem azért, hogy bárkinek is bizonyítson.

Csinálni fogok egy rap lemezt, de csak magamnak. Nincs semmi más oka, nem akarok bizonyítani semmit, nincs rajtam kényszer. Ha úgy csinálok valamit, hogy közben másoknak akarok bizonyítani, akkor egyrészről őrületbe fogom magamat kergetni, másrészről nem tudok jó anyagot kiadni a kezemből” – válaszolta a zenész arra a kérdésre, hogy mi a következő lépése a karrierjében.

MGK legalább 2019 óta kacsingat a rock zene felé, de az utolsó két lemeze, a 2020-as Tickets To My Downfall és a most márciusban megjelent Mainstream Sellout vállaltan a pop-punk stílusban készült a Blink-182 dobosával, Travis Barkerrel együttműködve. MGK a váltás miatt kapott hideget és meleget is. Az albumok nagyok sikeresek voltak, de egyesek, például a SlipKnot énekese, Corey Taylor úgy érezte, hogy MGK csak átutazó a rock szcénában, és szimplán pénzügyi megfontolásokból váltott. Vele ellentétben Mick Jagger egyenesen a rock reménységeként írta le MGK-t. Rajongók hasonlóan megosztottak voltak, volt akinek bejött a váltás, mások visszasírták az Eminemnek beszóló stílust.

Azért csináltam a Tickets to My Downfall és a Mainstream Sellout lemezeket, mert ehhez volt kedvem. Az emberek ráadásul hiányolták is ezt a hangzást. Mivel a két lemezt egymás után készítettem, nem hiszem, hogy ledobok egy harmadikat ilyen hamar. A harmadik pop-punk lemez majd akkor lesz izgalmas, ha az emberek újra vágynak erre a hangzásra” – mondta az interjúban, majd azt is elárulta, hogy mire számíthatunk tőle hiphop vonalon.

„Lenyomom ezt a turnét, aztán onnan fogom folytatni, ahol a Hotel Diablo lemezzel abbahagytam. Kiterjesztem a történetmesélésemet, mint rapper új és innovatív hangzást akarok találni a hiphop Machine Gun Kelly-nek. Ez izgat most, a pop-punk hangzásban nem tudom még mi a következő lépés, szóval azt kicsit pihentetem, hogy újra inspirálódni tudjak”

(XXL)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés