Kövess minket

Hiphop

Macskákról rappelt az AI Eminem, de a rapper kiadójának ez nagyon nem tetszett

Megosztva

Egy nagy lemezkiadó szerzői jogi fenyegetéssel kényszerített törlésre egy mesterséges intelligencia által generált Eminem-paródiát, ami jól mutatja, hogy az egyre népszerűbb, AI által generált média mennyire a szürkezónában helyezkedik néha el.

A Universal Music Publishing Group digitális szerzői jogok megsértése miatt küldött felszólítást a YouTuber Grandayy ellen, azt állítva, hogy a videó, amely Eminem hangjának mesterséges intelligencia által generált változatát használja egy ChatGPT által generált, macskákról szóló dal elénekléséhez, sérti a szerzői jogait.

A dal amúgy teljesen ártatlan és családbarát, az Eminem hangját használó AI szimplán a macskák általános szokásait sorolja a rapper stílusában. A készítő a Motherboard-nak nyilatkozva elmondta, hogy meglepte a Universal szigorú fellépése, pláne úgy, hogy a törlés mellett figyelmeztetést is kapott a YouTube csatornája, és két újabb felszólítás után törlik a platformról.

Persze az internet világában nem igazán lehet semmit sem teljesen eltűntetni, tehát egy kis kereséssel meg lehet találni a szóban forgó videó mások által feltöltött verzióit, íme:

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés