Kövess minket

Hiphop

Majka nem akarta a választások előtt megjelentetni az új, politizáló dalát, mert elfogultsággal vádolták volna meg

Megosztva

Már közel 2,5 millióan látták a YouTube-on Majka és az Anti Fitness Clubból ismert Molnár Tamás új dalát, az „Azt beszélik a városban„-t, mely erős sorokkal üzen mindkét magyar politika tömbnek. A rapper és műsorvezető többek közt olyanokat rappel, hogy

„Vajon melyik az az oldal, amelyik neked jót akarna,
Melyik segít igazán, melyik nem lép a nyakadra,
A kiöregedett komcsi, akinek nem jutott a húsból,
Vagy a kamu keresztény, akivel az ereszen lecsúszol.
Csak pofázik mindegyik, mert abból van lé”

Majka dala annyira politikus-kritikus, hogy már-már apolitikus apátiába megy át az egész dal, az egyik sorban egyenesen azt mondja, hogy:

Mindegy, hogy jobbra vagy balra húzod be az X-et,
Mert semmik nem vagyunk, csak a színházukban díszlet

Ezek szerint már szavazni sem érdemes elmenni, úgyis mindegy. Annyira mindenesetre mégsem lehetett mindegy Majka számára a választás, hogy habár a dal már több mint egyéves, azt a választások előtt nem akarta megjelentetni, mivel szerinte akkor egyik, vagy másik oldalhoz való elfogultsággal vádolták volna meg. Erről a Blikk-nek beszélt egy új interjúban.

„Több mint egy éve írtam meg a dalszöveget, a vadászkiállítás és az ereszen lecsúszós ügyek idején. Hogy miért most jöttünk ki vele? Ennek két oka volt: egyrészt a választások előtt nem akartunk ilyen dalt kiadni, nehogy elfogultsággal vádoljanak bennünket egyik vagy másik oldal iránt. A másik ok, hogy még nem volt olyan állapotban a dal, hogy ki tudjuk adni” – mesélte a lapnak, hozzátéve, hogy Molnár Tomi refrénjével lett csak teljes a dal.

Majka továbbá arról is beszélt, hogy el tudja választani a kormánykritikus hangvételt és azt, hogy a kormánybarát TV2-nél dolgozik, valamint, hogy:

Az embereknek már eléggé tele van a tökük azzal, ami történik a világban. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mennyi mindent nem írtam bele a dalba, ami szintén aktuális volna

Az interjúját amúgy azzal zárta, hogy számít rá, hogy nagy siker lesz a dal, mégha a Belehalok rekordját nehéz is lesz megdöntenie.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés