Stílus
Mandulás golyócskák (sütés nélkül) 4 lépésben
Egy foodblogger, Alex Rymsinová exkluzív különlegességgel készült azoknak, akik az utolsó utáni pillanatra hagyják a karácsonyi sütés-főzést.
Az ínycsiklandozó mandulás golyócskákhoz a következő alapanyagokra lesz szükséged:
• 1 csésze őrölt mandula
• 1/4 csésze napraforgómag
• 1/4 csésze chia mag
• 3 evőkanál kakaó
• 4 evőkanál cukormentes mogyoróvaj
• 5 darab datolya
• 2 evőkanál kókuszolaj
A csokoládéból készülő mázhoz pedig 60 gramm minőségi csoki és egy evőkanál kókuszolaj szükséges.
1. Először törd össze a magvakat, a legjobb, ha erre a célra mixert használsz.
2. Miután a mandula és a magok aprításával kész vagy, helyezd át egy nagyobb edénybe. Keverd hozzá a kakaót, a mogyoróvajat, a datolyát és a kókuszolajt. Az összetevőket mixerezd össze.
3. A masszából formázz kis golyócskákat.
4. Gőz felett olvassz csokoládét, melyhez adagolj kókuszolajt. A golyócskákat mártogasd csokiba, ízlés szerint díszítheted kókuszreszelékkel vagy diódarabkákkal.
Más feladatod pedig nem is maradt, mint berakni a hűtőbe pár órára.