Kövess minket

Stílus

Mandulás golyócskák (sütés nélkül) 4 lépésben

Egy foodblogger, Alex Rymsinová exkluzív különlegességgel készült azoknak, akik az utolsó utáni pillanatra hagyják a karácsonyi sütés-főzést.

Megosztva

Az ínycsiklandozó mandulás golyócskákhoz a következő alapanyagokra lesz szükséged:
•    1 csésze őrölt mandula
•    1/4 csésze napraforgómag
•    1/4 csésze chia mag
•    3 evőkanál kakaó
•    4 evőkanál cukormentes mogyoróvaj
•    5 darab datolya
•    2 evőkanál kókuszolaj

A csokoládéból készülő mázhoz pedig 60 gramm minőségi csoki és egy evőkanál kókuszolaj szükséges.

1. Először törd össze a magvakat, a legjobb, ha erre a célra mixert használsz.
2. Miután a mandula és a magok aprításával kész vagy, helyezd át egy nagyobb edénybe. Keverd hozzá a kakaót, a mogyoróvajat, a datolyát és a kókuszolajt. Az összetevőket mixerezd össze.
3. A masszából formázz kis golyócskákat.
4. Gőz felett olvassz csokoládét, melyhez adagolj kókuszolajt. A golyócskákat mártogasd csokiba, ízlés szerint díszítheted kókuszreszelékkel vagy diódarabkákkal.

Más feladatod pedig nem is maradt, mint berakni a hűtőbe pár órára.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés