Kövess minket

Pop

Már egész lista van, hogy mit kéne törölni Beyoncé új albumáról

Megosztva

Miután a testi fogyatékkal élő közösségek nyilvános kérésére ígéretet kaptak Beyoncé csapatától, hogy kicserélnek egy számukra sértő szót az énekesnő új albumán, egyre többen jelennek meg hasonló kívánsággal.

Legutóbb az „Energy” című dalból töröltek két Kelis hangmintát, mivel az énekesnő egyenesen lopásnak nevezte a dalai ilyen módon való felhasználását. A trekk eredetileg az 1999-es “Get Along With You”-ból és a 2003-as “Milkshake”-ből inspirálódott, de Kelis már a megjelenés pillanatában jelezte, hogy nem adott engedélyt előzetesen a hangminták felhasználására, egyben be is szólt a dal producereinek, Chad Hugo-nak és Pharrell Williams-nek.

Kelis az alábbiakat írta az esettel kapcsolatban:

Eldobom az agyam, hogy ilyen szinten semmibe visz ez a három ember. Chad amúgy is egy gerinctelen ember, csodálkozom, hogy még tud járni, de Pharrell-től nem ezt vártam. Ez egyértelmű támadás ellenem, nagyon-nagyon-nagyon kistílű az egész, és az az igazság, hogy frusztráló is”

Beyoncé-nak korábban arra kellett ígéretet tenni, hogy a részben Drake által írt “HEATED” című dalból eltávolítja a „spazz” szót, mivel az sértő lehet a fogyatékkal élők számára, habár a szó teljesen más kontextusban hangzik el a lemezen.

A legnézettebb amerikai konzervatív TV-ben, a Fox News-ban eközben azon lamentáltak, hogy Beyoncé anyaként miért énekel egyáltalán szexuális dolgokról. Szerencsére konkrétan nem mondták ki, hogy mit kéne törölni a lemezről.

Az pedig csak hab a tortán, hogy közben az anno Bill Clintonnal kavaró Monica Lewinsky is felugrott Twitterre, hogy felhánytorgassa a sérelmét, miszerint a 2013-as „Partition” című Beyoncé dalban meg van említve. Később aztán elismerte, hogy soha nem kereste meg az énekesnő stábját azzal, hogy távolítsák el a szöveget, de ma már lehet megtenné.

(Stereogum)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés