Kövess minket

Hiphop

Másfél év börtönt kapott az angol srác, aki kiadatlan zenéket lopott Frank Oceantől, Lil Uzi Vert-től, és több másik zenésztől

Megosztva

Elítéltek egy 23 éves angliai srácot, aki illetéktelenül behatolt több híres zenész kiadatlan munkáit tartalmazó szerverekre, majd ellopta azokat. Az áldozatok közt van Ed Sheeran énekes, de Kanye West, Lil Uzi Vert, és Frank Ocean is.

Az ipswichi fiatal, igazi nevén Adrian Kwiatkowski összesen 14 ilyen hacker támadást vitt végbe, a bíróságon bevallotta, hogy Frank Ocean egyik kiadatlan dalát például ezer dollárért passzolta tovább a darkweben, miután feltörte a zenész Tumblr oldalát. Lil Uzi Vert és Post Malone Dropbox fiókjait is feltörte, hasonlóan járt Ye is.

A kiadatlan zenék eladásából egy év alatt átszámítva közel 30 millió forintot kaszált, a pénzt kriptovaluta pénztárcájára utaltatta és ott is tárolta.

Ezek a bűncselekmények érezhető kárt okoztak a zeneiparnak, mely Angliában is fontos terület gazdaságilag” – mondta David Pugh bíró a hacker ítéletének kihirdetése előtt. Pugh azt is kiemelte, hogy nem csak zenék ellopásáról van szó, sokszor személyes adatok is a hacker birtokában jutottak.

Kwiatkowski még 2019 szeptemberében bukott le, miután Frank Ocean menedzsmentje értesítette a hatóságokat, hogy valaki illetéktelenül behatolt a zenész profiljaira és kiadatlan zenéket töltött le, amiket aztán a darkweben értékesített. A srácot 18 hónap börtönre ítélték.

(Ipswich Star)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés