Kövess minket

Hiphop

Második lett Eminem a Rock & Roll Hírességek Csarnokának közönségszavazásán

Megosztva

Lezárult a Rock & Roll Hírességek Csarnoka idei jelöltjeinek közönségszavazása. Április 29-ig összesen 5 millió szavazat érkezett, melynek közel felét az első három helyezett húzta be.

Az első helyen az angol new wave banda, a Duran Duran végzett, 934 ezer szavazattal, a második Eminem lett 684 ezer szavazattal, míg Pat Benatar a harmadik helyet csípte meg, 634 ezer szavazattal. A további helyezettek a The Eurythmics, Dolly Parton, Judas Priest, Carly Simon és Lionel Richie voltak.

A közönség szavazáson elért jó eredmény nem jelenti automatikusan, hogy beválasztják az illetőt idén a Csarnokba, de sokat nyom majd a latban a zsűri döntésében.

Eminem amúgy februárban még vezette a közönségszavazás állását, de aztán a Duran Duran rajongói belehúztak.

A további jelöltek között találjuk idén A Tribe Called Quest-et, Devo-t, Beck-et, Rage Against the Machine-t, MC5-t, Dionne Warwick-ot, Fela Kuti-t, New York Dolls-t és Kate Bush-t. Ha beválasztják, Eminem lesz a kilencedik hiphop előadó, aki bekerül a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, és a negyedik szóló hiphop előadó, Tupac Shakur, Biggie, és JAY-Z után.

A 2022-es győztesek neveit májuban jelentik be, míg a beiktatási ceremónia ősszel lesz.

(HipHopDX)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés