Kövess minket

Események

Még nem döntöttek a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound sorsáról, miután mindkét fesztivál veszteséges lett

Megosztva

Nyereséges lett az idei Sziget Fesztivál és már árulják is a következő évire a jegyeket, de a Balaton Sound és VOLT Fesztivál sorsa egyelőre a levegőben lóg, mivel mindkét rendezvény veszteséges lett – erről a Sziget cégvezetője, Kádár Tamás beszélt a Népszavának, az interjút a Telex szemlézte.

Kádár elmondta, hogy a Sziget fesztivál visszatérése egyértelmű sikerként könyvelhető el, több mint 450 ezer fizető vendég volt a rendezvényen, a nyereség pedig arra is elengedő lehet, hogy kipótolja a VOLT és a Balaton Sound okozta veszteséget a cégnél. Az elmúlt két évben amúgy 2,2 milliárdos veszteségük halmozódott fel a COVID-lezárások miatt.

A fesztiválok amerikai többségi tulajdonosa, Providence Equity Partners döntése alapján már szervezik is a 2023-as Szigetet, és egy rövid, 48 órás periódusban olcsóbban lehet beszerezni a jövő évi bérleteket. A Forbes számításai szerint amúgy a 2023-as Sziget-bérletek végső ára 150-160 ezer körül lehet, míg egy napijegyért akár 37-38 ezret is elkérhetnek.

Kádár Tamás a fentebb említett interjúban a VOLT és Sound jövőjéről azt mondta, hogy azokról a „szezon értékelését követően döntenek„, tehát még egyáltalán nem biztos, hogy megtartják, vagy legalábbis ugyanilyen formában tartják meg a feszteket.

A 2023-as Szigetet augusztus 9-14. között rendezik meg.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés