Kövess minket

Film

Meghalt Ray Liotta, a Nagymenők színésze

Megosztva

Meghalt 67 éves korában Ray Liotta amerikai filmsztár, Martin Scorsese 1990-es Nagymenők című gengszterfilmjének főszereplője.

 A színész álmában hunyt el a Dominikai Köztársaságban, ahol a Dangerous Waters című filmet forgatták. Halálának körülményeiről egyelőre többet nem tudni.

Liotta újabban ismét keresett színész lett, a közelmúltban olyan filmeket forgatott, mint A maffia szentjei című Maffiózók előzményfilm és a No Sudden Move (2021), valamint a független filmes Spirit Awarddal is kitüntetett Házassági történet (2019). Ugyan inkább mozis szerepei tették ismertté, de az Apple TV+ Black Bird című sorozatában, és Jennifer Lopez oldalán az NBC Piszkos zsaruk című sorozatában is játszott 2016 és 2018 között. 2005-ben Primetime Emmy-díjat nyert vendégszerepléséért a Vészhelyzetben.     

Karrierje meghatározó szerepe lett Henry Hill gengszter alakítása Martin Scorsese Nagymenők című klasszikusában Robert De Niro és Joe Pesci társaságában. Henry Hill azt mesélte el, hogyan vált bandataggá szervezett bűnözők között. Arról a bandáról szólt a film, amelyik 1978-ban a New York-i John Fitzgerald Kennedy nemzetközi repülőtéren véghez vitte a híres Lufthansa-rablást és több mint ötmillió dollárnyi készpénzzel és ékszerrel távozott, melyet a német légitársaság teherraktárában tartottak. Az alkotást hat Oscarra jelölték, de egyedül Pesci vihetett haza szobrot. A filmklasszikus egy mémet is ajándékozott nekünk, 2011-ben felkapott mém lett Ray Liotta nevetése a film egyik jelenetéből.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés