Kövess minket

Hiphop

Meghalt Takeoff a Migosból, agyonlőtték Houstonban

Megosztva

Lelőtték a Migos trió tagját, Takeoff-ot, helyi idő szerint kedd hajnalban – erősítette meg a TMZ.

A rappert egy houstoni bowling pálya előtt lőtték agyon, a helyszínen volt a Migos másik tagja és egyben Takeoff nagybácsija, Quavo is, együtt kockáztak elvileg az utcán, mikor kitört egy veszekedés ismeretlenekkel. A konfliktus vége az lett, hogy pisztolyt rántottak az illető(k) és lövöldözés tört ki. Takeoff-ot fejbe lőtték, a helyszínen meghalt. Az esetről egy felkavaró és szívszorító videó is terjed Twitteren, ahogy Takeoff vérbe fagyva fekszik a földön, Quavo pedig kétségbeesetten üvöltözik barátja mellett segítségéért, csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

A rendőrség tájékoztatása szerint két másik személyt is meglőttek a helyszínen, őket kórházba szállították, állapotukról egyelőre keveset tudni. Quavo nem sérült meg. Órákkal a támadás előtt Quavo még boldogan posztolt Houstonból, ahol egyébként barátjuk, a kiadóvezető Jas Prince születésnapját ünnepelték.

Takeoff, igazi nevén Kirshnik Khari Ball mindössze 28 éves volt, ezzel ő volt a Migos legfiatalabb tagja. A rapper Georgia államban született és nőtt fel, a Migos másik két tagjához, Quavóhoz és Offsethez rokoni szálak kötik. Takeoff a Migos-szal kezdte a rap karrierjét még 2008-ban, az első mixtape-jüket 2011-ben dobták le, de a 2013-as „Versace” című dalukkal lettek igazán híresek, melyre Drake is dobott egy verzét. Később jött a „Hannah Montana„, a „Fight Night„, és a „Look at My Dab„, melyek mind sikeres kislemezek voltak, de közel sem annyira sikeresek, mint a 2016-os „Bad and Boujee” című megasláger. Ezen amúgy Takeoff pont nem rappel, ebből később mém is született, miután már interjúkban kérdezgették a tagokat, hogy miért nem került fel Takeoff a trekkre. Hat évvel a dal megjelenése után, most augusztusban aztán elárulták, hogy Takeoff anno azért nem került rá a „Bad and Boujee„-ra, mert iszonyat sietve rakták össze a zenét. Habár nem ők hozták be a hiphopba, a Migos-nak is köszönhető, hogy elterjedt a szcénában a triplet flow, azaz az a rappelési stílus, mikor három szótagot sűrítenek rá egy ütemre.

A Migos négy stúdióalbumot jelentetett meg, a legutóbbit 2021 júniusában, de előtte pár évvel kijött Takeoff egyetlen szólólemeze, a „The Last Rocket” is. Utóbbi abban az érában érkezett, mikor a Migos tagjai épp a szólókarrierjeiket építgették. A Migos nemrég a szétesés szélére került, miután Offset szólókarrierjére akart fókuszálni. Quavo és Takeoff ketten vitték tovább a csapatot (közös lemezt is kiadtak), igaz hivatalosan sosem mondták ki, hogy duó lett a Migosból, inkább nyitva hagyták a lehetőségét annak, hogy ismét közösen zenélnek és koncerteznek majd, ez sajnos most Takeoff halálával már sosem következhet be.

2019-ben, a „Ki a legjobb Migo?” vita csúcsán így írtunk Takeoffról:

A legfiatalabb, mégis legmélyebb hangú Takeoffot személy szerint sokáig a „ki a legjobb” vita lenézett nyertesének véltem. Erős jelenléte, pörgős flow-ja, és karcos, öblös, füstös hangja trekkek százán annyira kellemesen hat, hogy bár a Bad and Boujee-ról lehagyták – „doitlooklikeimleftoutbadandboujee” -, és ő tolta a legkevesebb szóló materiált is, mégis Takeoffot éreztem a legjobbnak.

Nyugodjék békében.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés