Kövess minket

Hiphop

Meglepetés kollab dalra állt össze Eminem és Snoop Dogg

Megosztva

Ennek már egy ideje meg kellett volna történnie” – kezdi Eminem a „From The D 2 The LBC” című új dalát, melyen Snoop Doggal osztozik.

A meglepetés kollab azután érkezik, hogy két évvel ezelőtt kicsit összerúgta a port a két rapper, amiért Snoop The Breakfast Club vendégeként 2020 nyarán arról beszélt, hogy számára Eminem nincs ott a top 10 legjobb rapper között, és azt is megemlítette, hogy Dr. Dre nélkül sehol sem lenne Em. Gondolatmenetét azzal zárta, hogy Eminem zenéje nélkül simán tudna élni, neki az aranykor rapperei a legfontosabbak. Eminemet állítása szerint váratlanul érte az utóbbi kijelentés, egyben a hangnemet is kikérte magának, meglepődve konstatálta, hogy egyik barátja mond róla ilyeneket egy interjúban. Ezután született a “Zeus” című dal, melyben a detroiti MC odaszúrt Snoopnak. Snoop azzal vágott vissza, hogy addig jó, amíg nem válaszol Eminem puhány soraira. A nézeteltérésüket végül a háttérben rendezték, 2021 őszén pedig már arról írtunk, hogy akár egy közös zenére is összeállhatnak, legalábbis Snoop erről mesélt egy stúdiózás során Too $hort-nak. Azóta viszont nagy csönd uralkodott a kollabbal kapcsolatban, szinte már feledésbe is merült a közös zene lehetősége, ma viszont Eminem ledobta az új kislemezét, mely egy hatalmas örömrappelés Snooppal.

A trekk, mely a Shady/Aftermath/Interscop Records kiadványa, rögtön kapott egy James Larese által rendezett klipet is, melyben a két rapper a híres NFT kollekcióból ismert Bored Ape majmokká változnak egy animált világban. A klip a stúdióból indul, ahogy Em nem bírja köhögös nélkül elviselni Snoop gigantikus méretű jointjának füstjét. Az első verzét szinte teljesen Snoop szenvedélyének szenteli Marshall, majd tipikus Eminem stílusban sebességet vált, hogy megmutassa, milyen gyorsan is tud rappelni, meglepő módon most Snoop is Eminem tempóját veszi fel a saját verzéjében. A dal a címétől (Detroittól Long Beach Kaliforniáig) kezdve egészen a teljes szövegvilágáig a két rapper egymás iránt érzett tiszteletéről szól, és igen, ennek már tényleg egy ideje meg kellett volna történnie.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés