Kövess minket

Aztaa

Nyugi, nem szűnik meg a Cartoon Network

Megosztva

Szomorú hír rázta meg a napokban a sajtót: a Harry Potterek Hagridját alakító Robbie Coltrane halálával párhuzamosan egy másik óriás, a Cartoon Network kimúlását is előrevetítették.

Felmerült tehát, hogy az 1992. október 1-én indult, éppen 30. születésnapját ünneplő adó (ésvagy brand) megszűnik létezni, ma ismert formájában legalábbis biztosan. Mindez a CN amolyan testvérstúdiójával, a Warner Bros. Animationnel való összeolvadás következtében történne meg, amiről egyre több a híresztelés, és ami azt illeti, a részleges megszűnésre utaló jelek is feltűnőek. Ez több dologban is megmutatkozik: sorozatos leépítések történnek a cégnél, és kezdenek eltűnni a Cartoon Network-tartalmak olyan streamingszolgáltatók kínálatából, mint az HBO Max, ami hamarosan a Discovery Plus részévé válik.

A háttérben különféle okok húzódhatnak, mint a PC Guru említi, a Warner nem meglepő – és kissé sajnálatos – módon franchise-építésre (hozzájuk tartozik a DC-univerzum és a Mortal Kombat is) helyezne nagyobb hangsúlyt. Fel kell venni a versenyt a Marvellel ugyebár.

Bár hivatalosan „stratégiai átrendeződésről” van szó, nagy veszélybe kerülnek így az eredeti, saját gyártású anyagok és az új, független alkotóktól érkező, már meglévő franchise-okba nem illeszthető tartalmak, pontosan ugyanaz a veszély áll fenn tehát, mint az HBO esetében, ami eddig garancia volt az eredetiségre és minőségre.

Bár sok sajtóorgánum baljósan és elhamarkodottan belengette, hogy a Cartoon Networknek, gyerekkorunk nosztalgikus álomgyárának-, illetve megannyi legendás animációs alkotás fellegvárának végleg vége, az igazság valahol félúton van. A cég megőrizheti a nevét és a szervezeti egységét, de összevontan irányítják és ellenőrzik majd. Ha úgy tetszik, a CN elveszti eddig meglévő szuverenitását (és ezzel mondhatni valódi esszenciáját is), de nem hal meg.

És ekkor jött a Cartoon Network a Twitteren, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba. Mint viccesen írják, „Nem haltunk ám meg, csak 30 évesek lettünk.”

Majd a rajongóknak címeztek egy üzenetet, amiben arról írnak, hogy a CN nem megy sehová, és marad a szeretett, innovatív rajzfilmek otthona továbbra is.

Ha hihetünk az ígéretüknek (márpedig miért ne), akkor hamarosan több információ is kiderül majd.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés