Kövess minket

Sziget

Megvan a 2023-as, jubiláló Sziget fesztivál hivatalos dátuma

Megosztva

452 ezer ember bulizott idén összesen az idei Sziget fesztivál hat napja során, a Dua Lipa főfellépésével megtartott nyitónap teltházas volt, további kettő, a pénteki (Justin Bieber) és a szombati (Calvin Harris) csaknem teltházas, közben már a 2023-as feszt hivatalos dátuma is megvan.

Legutóbb, 2019-ben a hétnapos Szigeten 530 ezren voltak, de a fesztivál főszervezője, Kádár Tamás az MTI-nek elmondta, hogy napi átlagban idén többen voltak a fesztiválon, mint legutóbb. Bár létezik háromnapos jegy is, a bérletesek nagyja hatnapos jegyet vett, ami azt okozta, hogy sokkal kiegyenlítettebb lett a közönségszám eloszlása. Kilátogatott a fesztre a jelenleg Budapesten forgató Zendaya és barátja, Tom Holland, valamint Timothée Chalamet is. Kádár idei pozitív változásként értékelte a beléptetési rendszer átalakítását, mely így gyorsabbá tette a bejutást, de említette az elektronikus zenei helyszínek átalakítását, hiszen mind a Colosseum, mind a Party Aréna óriási közönséget vonzott. Gondot okozott ugyanakkor, hogy – mint fogalmazott – a hatalmas látogatószámmal nincs arányban a fővárosi taxik száma és bizonyos időszakokban szinte lehetetlen volt taxit kapni. A fesztivál területe csökkent, mivel – a fővárossal kötött megállapodás részeként – az északi oldalon található természetvédelmi területet lezárták a látogatók elől. „A legzsúfoltabb napokon a szabad kempinghelyek szinte beteltek. Mozgástér dél felé nyílhat számunkra, meglátjuk, miben tudunk megállapodni a fővárossal – mondta a főszervező. A rendőrség tájékoztatása szerint  hat emberrel szemben kábítószer-kereskedelem gyanúja, tizenhét ellen pedig kábítószer birtoklása miatt indult eljárás. Lopás miatt hat, garázdaság miatt öt, súlyos testi sértés miatt egy feltételezett elkövetőt állítottak elő a fesztivál területéről, ellenük büntetőeljárás indult.

A Sziget jövőre ünnepli 30. születésnapját, melynek már a hivatalos dátuma is megvan, 2023. augusztus 9-14 között rendezezik meg a fesztivált. A Sziget 1993-ban indult jövőre tehát 30 éves lesz és fura egybeesés, hogy jövőre várják a kezdetek óta számolt 10 milliomodik látogatót is. A szervezők a Sziget végeztével már fordulnak is a következőre és már most, augusztus 18-tól, de csak 48 órán keresztül tartó, nagyon kedvezményes akciót indítanak.  „További fejlesztéseket tervezünk, és szeretnénk visszahozni a látványos dekorációt, amit idén takarékossági okokból visszavágtunk” – tette hozzá Kádár Tamás.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés