Kövess minket

Stílus

Mercedes-AMG arcpajzsok és kézitáska-hangszórók: ezekkel készül a Balenciaga az őszi szezonra

Megosztva

Demna Gvasalia Balenciaga-főnök számára a sajtó az sajtó, lehet az rossz sajtó vagy jó sajtó egyaránt. Hogy melyik, az mindegy, mivel mindig hasznos, ha írnak róla és excentrikus márkájának újabb lépéséről. Amolyan ambivalens érzéssel – és annak béklyójával a vállamon, hogy behódoltam valamifajta felsőbb, de teljesen értéktelen, túlárazott és materialista divathatalomnak – én is ezt teszem és mi is ezt tesszük már sokadjára, ugyanis a spanyol alapítású brand valóban el tudja érni, hogy csámcsogjanak róla.

300 ezres melegítővel, apokaliptikus, szétroncsolt tornacipővel, józsefvárosi piac-hangulatot teremtő adidas termékekkel, Simpsons-különkiadással, magassarkú Crocs klumpákkal és így tovább.

A napokban lezajlott a cég friss bemutatója, ahol olyan celebeket használtak szinte termékekként és a megszokott stunt-varázs részeként, mint Nicole Kidman, Kim Kardashian és Bella Hadid.

De a hangsúly nem is rajtuk, hanem két új terméken volt. Az egyik ilyen a Kim arcát is védő és hatásosan elrejtő arcmaszk, vagy mondjuk úgy arcpajzs, kollaborációban a Mercedes-AMG F1 Applied Science osztályával, ami az autógyártó alkalmazott tudományokra és technológiára szakosodott műszaki divíziója. Az Alien-pajzs párásodást gátló Anti-fog technológiával érkezik és poliuretán anyagból készült. A kapcsolódó sajtóközlemény alapján a maszk stabilizálja a szén-dioxid beszivárgását, javítja a “teljesítményt” és optimalizálni is képes a levegő beáramlását. 

A SportsRush cikke szerint a termék retail ára 5600 dollár magasságában mozoghat majd, ez átszámolva majd 2 millió 300 ezer forintot tesz. A maszkot online egyelőre nem, csak a Balenciaga párizsi couture üzletében lehet megvásárolni.

A kifutón arcpajzsban sétáló modellek némelyikénél egy megtévesztő kiegészítő is volt. Egy kézitáska, ami némileg hajaz egy robosztus vasalóra, részben pedig egy, a Deákon kézben-, merészebb esetekben vállon hordott giga JBL-re emlékeztet. Utóbbi majdnem igaz, hiszen ahogy azt a címben is lebuktattuk, egy hangszóróról van szó, ami ezzel együtt táskaként funkcionál és épp e célból tökéletesen kézre is áll. A Highsnobiety rögtön el is nevezte beakernek, a bag és a speaker szavak összerántásából.

A beaker amúgy a neves Bang & Olufsen dán elektronikai céggel együtt készült, akik már a Supreme-mel is dobtak piacra hangszórókat. A hordozható eszköz Bluetooth-szal működik, a kezelőfelülete (pl. gombok) pedig a táska tetején található. Mint az arcpajzs, úgy ez is a Balenciaga párizsi üzletében vehető meg egyelőre. A bag hírek szerint több mint 2 ezer dollárba kerül, ez nagyjából 826 ezer forint.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés