Kövess minket

Hiphop

Michael Jackson anno visszautasított egy 2Pac kollabot, mert hűséges akart maradni Biggie-hez

Megosztva

Érdekes hiphop történelmi anekdotát idézett fel a legendás Quincy Jones fia, Quincy “QD3” Jones III az 1996-os „The Don Killuminati: The 7 Day Theory ” lemezzel kapcsolatban. Quincy-t az amerikai BET kérdezte meg 2Pac talán egyik legérdekesebb projektjével kapcsolatban, tették mindezt a rapper 51-ik születésnapjának apropóján, melyet most június közepén ünnepelt volna. A lemez, melyet Pac a Makaveli álnév alatt hozott össze, alig két hónappal a halála után jelent meg (ezzel ez az első posztumusz lemeze), és habár nincsenek rajta A-listás közreműködők, mint a pár hónappal korábban megjelent All Eyez On Me-n, amelyen Snoop Dogg, Method Man, Dr. Dre, és George Clinton is szerepeltek, egy gigasztár majdnem felkerült rá.

Quincy, aki a Don Killuminati lemez „To Live & Die in L.A.” számának volt a producere, elárulta, hogy a 2Pac mögött álló csapat megkereste Michael Jacksont, hogy szerepeljen a “Thug Nature” című trekken, mely az eredeti tervek szerint felkerült volna a lemezre. A pop királya viszont visszautasította az ajánlatot, mivel lojális akart maradni The Notorious B.I.G.-hez, akivel egy évvel korábban együtt dolgoztak a „This Time Around” című dalon. Biggie azon kevés és szerencsés rapperek közé tartozott, akivel leállt kollabolni Jacko.

QD3 felidézte, hogy még találkozott is Jacksonnal, fel is vázolta neki az ötletet, de az énekes azzal koptatta le, hogy ő Biggie-t kedveli inkább. A sztorihoz persze hozzátartozik, hogy 2Pac és Biggie ekkoriban elég keményen osztották egymást, Jacko tehát úgy érezhette, hogy árulás lenne, ha Shakurral is kollabolna.

A szóban forgó, “Thug Nature” című dal, mely Jackson 1983-as Thriller lemezének egyik dalát, a “Human Nature”-t hangmintázza, végül nem került fel a Don Killuminati lemezre. Legelőször egy 2000-es Death Row válogatáslemezen, a Too Gangsta For Radio-n tűnt fel, később pedig több posztumusz 2Pac albumra is felrakták.

(HipHopDX)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés