Kövess minket

Aztaa

Michael Jordan rekordösszegű felajánlást tett egy beteg gyerekeken segítő szervezetnek

Megosztva

Michael Jordan február 17-én ünnepli 60. születésnapját, de az ajándékot ezúttal ő adja, méghozzá egy jelentős összeget a Make-A-Wish Amerikának.

A Make-A-Wish Foundation egy nonprofit szervezet, mely súlyosan beteg gyerekek kívánságait teljesíti. Jordan 1989-ben kezdte el támogatni a programot, és 2008-ban a Make-A-Wish fő kívánságnagykövetévé nevezték ki. Most 10 millió dollárt adományozott, ami a legnagyobb egyéni adomány a nonprofit szervezet 43 éves történetében.

Az elmúlt 34 évben megtiszteltetés volt a Make-A-Wish partnere lenni, és segíteni abban, hogy mosolyt és boldogságot varázsoljunk megannyi gyermek arcára” – mondta Jordan egy sajtóközleményben. „Az életük ilyen nehéz időszakában tanúi lehettünk az erejüknek és a kitartásuknak, ami igazán inspiráló volt. Nem is tudok jobb születésnapi ajándékot elképzelni, mint hogy mások is csatlakoznak hozzám, és támogatják a Make-A-Wish-t, hogy minden gyermek megtapasztalhassa a varázslatot, amikor a kívánsága valóra válik„.

Leslie Motter, a Make-A-Wish America elnök-vezérigazgatója méltatta Jordan folyamatos támogatását a szervezet iránt, miközben megdicsérte azt az örökséget, amelyet az NBA utáni karrierje során a pályán kívül is létrehozott.

Mindenki ismeri Michael örökségét a kosárlabdapályán, de az, amit a pályán kívül is folyamatosan tett, amikor senki sem figyelt, az teszi őt igazi legendává a kívánságcsaládok és a Make-A-Wish közösség számára” – mondta Motter. „Az, hogy Michael a születésnapját arra használta fel, hogy történelmet írjon a Make-A-Wish számára, jellemének minőségéről és hűséges elkötelezettségéről árulkodik, hogy jobbá tegye a kritikus betegségben szenvedő gyermekek életét. Reméljük, hogy a nyilvánosságot is arra inspirálja, hogy az ő nyomdokaiba lépve segítsen a kívánságok teljesítésében” – tette hozzá.

(Complex)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés