Kövess minket

Zene

Mick Jagger szerint Yungblud and Machine Gun Kelly biztosítják a rock zene jövőjét

Megosztva

Rock legenda és The Rolling Stones frontember, Mick Jagger szerint maradt még energia és élet a rock zenében, csak kicsit hunyorítva kell rá nézni. Habár korunk zenei világát inkább a hiphop határozza meg, szerinte a rock zenének is van jövője, egyben meg is nevezett két előadót, akik ezt a jövőt képviselik: Yungblud és MGK…igen, tényleg.

„A rock zenéhez energia kell, és mostanában nem igazán volt sok új rock énekes. Azért így is van pár. Ott van Yungblud és Machine Gun Kelly. Az a fajta pop-punk hangulat számomra azt jelzi, hogy van még egy kis élet a rock and rollban” – mondta a 78 éves veterán zenész a svéd P4 rádiónak egy interjú során.

Érdekes, hogy Jagger két kiemelt példája sem 100%-ban a rock zene világából jött, MGK egyértelműen rapperként kezdte, majd váltott Travis Barker oldalán a pop-punk hangzásra, míg Yungblud mindig büszkén keverte a hiphop hatásokat a rock különböző lágyabb formáival. Utóbbi egyébként pont Jaggert jelölte meg példaképként anno egy NME-nek adott interjújában . „El akarom kerülni, hogy 10 percig legyek középpontban, legyen egy nagy slágerem és egy palotám, ahol sokat drogozhatok, hogy végül túladagoljam magam. Inkább addig akarom csinálni, amíg úgy nem nézek ki, mint Mick Jagger. Na ő igazán szexi!” – mondta akkor Yungblud, aki legutóbb a ‘The Funeral‘ című klipjével jelentkezett, míg MGK a ‘Mainstream Sellout‘ lemezét dobta le még március végén.

(CoC)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés