Kövess minket

Hiphop

Miért nincs még Snoop Dogg-nak egyetlen Grammy-díja sem?

Megosztva

Egy nappal az idei Grammy-díjátadó után Snoop Dogg megosztott egy listát azon pálytarsairól, akik már legalább tíz Grammy-díjjal rendelkeznek, az ő ünneplésük mellett pedig hanyagul megemlítette, hogy neki eddig nulla jutott.

Snoop posztja szerint Pharrell-nek már 13 arany gramofonja van, Eminemnek 15, Kendrick Lamarnak 17, Ye-nek 24, ahogy JAY-Z-nek is. „Snoop Dogg, 20 jelölés, 0 győzelem” – írta a poszthoz, melynek kommentszekciójában a színész/zenész Jamie Foxx is feltűnt egy támogató sorral, miszerint Snoop többet érdemelne ennél.

A Grammy hivatalos oldalán amúgy nem 20 jelölés szerepel Snoop Dogg neve alatt, hanem csak 16, de ez nem változtat a tényen, hogy ebből nem sikerült egyetlenegyet sem díjra váltania. Hogy történhetett ez? Lássuk a jelölések idővonalát.

A rappert először 1994-ben jelölték a legjobb rap performansz díjára, a „Nuthin’ But A „G” Thang„-ben való közreműködéséért, de végül a Digable Planets jazz rap slágere győzedelmeskedett.

Egy évvel később, 1995-ben már a legjobb szóló rap dal kategóriában versenyzett Snoop, a debütáló nagylemezén található „Gin and Juice„-cal, de Queen Latifa mehetett fel helyette a színpadra köszönőbeszédet mondani.

2000-ben és 2001-ben szintén Dr. Dre dalokon való featekkel lett jelölve Snoop, de először The Roots és Erykah Badu vitte el előle a díjat, majd egy Eminem és Dre közös, utóbbi extrán fájhatott.

2004-ben még az sem segített Snoop-nak, hogy a Grammy-mágnes Pharrell-el állt össze a „Beautiful” című megaslágerre, mivel Amerika épp JAY-Z és Beyoncé románcának lángjában égett.

Sebaj, 2005-ben ismét jelölték őket a „Drop It’s Like It Hot„-tal…de nehezen magyarázható okokból Black Eyed Peas nyert a „Let’s Get It Started„-dal.

2008-ban esélye sem volt emberünknek, hisz az Akonnal közös „I Wanna Love You” eléggé elmaradt a mezőnytől, ahol ezúttal jogosan Rihanna és JAY-Z „Umbrella„-ja nyert.

2009-ben ismét kicsípte magát Snoop a gálára, hátha ezúttal a „Sexual Eruption” című szólódaláért díjat kap. Nem kapott, Lil Wayne vitte haza a díjat.

2011-ben egy Katy Perry pop kollabért jelölték, itt biztos nem izgult, ez csak egy szánalomdíj lett volna, de még ezt se nyerte meg.

2013-ban Wiz Khalifával együtt indultak, de Kanye és JAY-Z párosa letarolta őket.

Egy évre rá már reggae kategóriában indult Snoop Lion név alatt, hátha így hozzávágnak egy díjat, nem így lett.

2016-ban aztán félig-meddig magáénak érezhetett egy Grammy-díjat, Kendrick Lamar ugyanis elnyerte a legjobb rap albumnak járó trófeát a „To Pimp a Butterfly„-ért, amin Snoop is szerepel. Snoopot azóta nem jelölték egyetlen kategóriában sem.

Nem ez az első alkalom amúgy, hogy Snoop kiemelte, hogy nem kapott még Grammy díjat. Tavaly például megosztott egy IG-sztorit, amelyben könnyelműen azt mondta az év jelöltjeinek, hogy „érezzék jól magukat” a ceremónián, miközben megjegyezte, hogy számos jelölése ellenére még sosem nyert. Talán majd egyer…

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés