Kövess minket

Sziget

Miért nincs idén a Sziget főfellépői közt egyetlen rapper sem?

Megosztva

Kevesebb, mint egy hét és ismét Sziget fesztivál, méghozzá egy elég erős lineuppal. A fősávban Justin Bieber, Dua Lipa, Calvin Harris, Arctic Monkeys, Kings Of Leon, és a Tame Impala is fellépnek, és habár igen impozáns ez a lista, sokaknak feltűnhet, hogy idén egyetlen hiphop fellépő sem lesz a főfellépők közt. Miért van ez? – többek közt ez a kérdés is feljött az „After Sajó Dáviddal” című podcast legutóbbi részében, ahol a Sziget főszervezője, Kádár Tamás és Csiszár Virág nemzetközi booking menedzser voltak a vendégek.

A hiphop zene az elmúlt években teljesen mainstreamnek számít, és ez a Sziget bookingjain is elkezdett meglátszódni. Kendrick Lamar 2018-as főfellépése például egyértelmű fordulópont volt, és habár alulról súrolja a stílust, de azért 2019-ben is jutott nekünk egy Post Malone és Macklemore koncert a nagyszínpadon. 2020-ban folytatódott volna a trend, hisz A$AP Rocky-t is bejelentették a fesztre, de ez sajnos a világpandémia miatt meghiúsult. Két év kihagyás után most hatalmas erővel tér vissza a Sziget, de főfellépők között nem találunk rappereket. A szervezők elmondása szerint nem fordítottak hátat a műfajnak, szimplán nem jöttek össze azok a nagyobb hiphop headliner nevek, akik meg is töltenék a nagyszínpad előtti teret. „Eminem mindig ott van a kívánságlistában” – árulta el Csiszár Virág az interjúban, nyilván nála az is akadály, hogy nem turnézik folyamatosan.

Ha rapper főfellépő nem is lesz idén a Szigeten, hiphop előadókat azért találhatunk így is a feszten. Koncertet ad Yung Lean, Slowthai, Princess Nokia, és Ronnie Flex is, és egy külön hiphop fókuszú színpadot is felhúznak Dropyard néven. Utóbbin breaktánc előadások mellett a Slow Village-t, Saiid-ot, Beton.Hofit, Krúbit, és több európai hiphop előadót is el lehet csípni.

Alább a teljes interjú.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés