Kövess minket

Aztaa

Miért olyan élménydús szórakozás a sportfogadás?

Megosztva

Ismerős az a filmekben gyakran látott jelenet, amikor a főszereplők lóverseny közben tombolva ugrálnak fogadási szelvénnyel a kezükben? Többek között ez az adrenalinnal és izgalommal teli érzés az, ami a sportfogadás kedvelőit hétről hétre magával ragadja. Milyen élményeket tartogat még a fogadás? Miért ég és föld a 15-20 évvel ezelőtti kínálat a maihoz képest? Mutatjuk!

A fogadások kezdeti korszaka

A modern sportfogadás időszaka a 20. század elején köszöntött be, amikor a lóversenyek népszerűsége miatt egyre nagyobb lett az igény a fogadásokra. Ebben az időszakban nyitották ki kapuikat azok a sportfogadó irodák is, amelyek a mai napig a legnépszerűbbek a közönség körében.

Természetesen a fogadások eredete évezredekre visszanyúlik. Ugyanis az ókori Rómában a gladiátorok kegyetlen küzdelmeire is sokan fogadtak, illetve a bronzkorban tartott görög olimpiákon is megjelentek a bukmékerek. Azóta pedig a szerencsejáték számos formája nőtte ki magát olyannyira, hogy komplett városokat építenek az iparágra.

Miért annyira szórakoztató a sportfogadás?

Nézzük a 4 legfontosabb érvet:

1. Százszor izgalmasabbá varázsolja a mérkőzéseket

Habár kedvenc csapatunk vagy játékosunk meccsének nézése már önmagában elsőrangú kikapcsolódást jelent, de ha még van egy kis izgulnivalónk is közben, az számtalan mérkőzést felejthetetlenné tehet. Ez pedig nem a feltett tét nagyságától függ, hiszen a fogadás akkor is rengeteget hozzátesz az élményhez, ha csak jelképes összeggel játszunk.

Szelvénnyel a kezünkben a TV előtt ülve – vagy élőben a stadionban szurkolva – máris sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítunk a mérkőzés minden egyes apró mozzanatának. Foci esetén az összes szöglet és eladott passz szerepe rendkívül felértékelődik, hiszen a várható nyereményt szem előtt tartva folyamatosan a meccsre koncentrálunk. Napjainkban pedig már olyan színvonalas és sok fogadási lehetőséget kínáló online sportfogadás irodák várják a játékosokat, mint a https://rabona.com/hu/.

2. Egyszerre nyújt könnyed és eseménydús élményt

Nincs is más dolgunk, mint kiválasztani a fogadási lehetőségek közül a legszimpatikusabbakat, aztán megjátszani a kívánt tippeket. Azonban már a tippek kiválasztása is egy külön kis szeánsz lehet, amire akár annyi időt is fordíthatunk, mint a mérkőzés hossza. Az oddsok pásztázása és a tippek kombinálása, majd a sportesemény követése közben garantáltan nem fogunk unatkozni.

Egy-egy fogadás megkötéséhez pedig egyáltalán nem kell profinak lenni. Sőt, a sportfogadó irodák igyekeznek minél jobban megkönnyíteni a játékosok dolgát, ezért egyszerű szabályokat és pillanatok alatt megjátszható eseményeket biztosítanak az érdeklődők számára. Így a könnyed fogadási lehetőségeket kereső és persze a legbonyolultabb kombinációkkal operáló játékosok is megtalálják a számításaikat.

3. Közösen még nagyobb buli a szurkolás

Legyen szó bármilyen sporteseményről, a barátokkal közös szurkolás még azok számára is remek móka, akiket sem az adott meccs, sem a fogadás nem érdekel igazán. Ilyenkor ugyanis mindenki előtt egyetlen közös cél lebeg: a győzelem.

A meccsnézések előtti közös fogadás során csak olyan szelvényt érdemes összeállítani, amire mindenki rábólintott. Természetesen a szórakozás mértékét illetően itt sem a közösbe bedobott tét összege számít, hanem maga a játék. A sportesemények keresgélése és az oddsok vizsgálata közben a társaság minden tagja elmondhatja a tippekkel kapcsolatos érveit és ellenérveit, ami alapján végül közös döntés születik.

4. Folyamatosan új stratégiákkal próbálhatunk szerencsét

A tudatos sportfogadók mindig egy konkrét, előre lefektetett taktika mentén tippelnek. Sosem az érzelmeikre hagyatkoznak, és az elsőre kifejezetten kedvezőnek tűnő oddsok csábításának sem engednek elsőre. Persze itt is választhatunk végtelenül egyszerű és komplex sportfogadási stratégiák közül is, amelyek nagyobb eséllyel hoznak profitot a konyhára.

Ha pedig a legegyszerűbb, leggyorsabb és talán a legélménydúsabb sportfogadási taktikát keressük, csak hallgassunk a szívünkre. Van egy olyan érzésünk, hogy most fog kikapni az eddig veretlen csapat vagy sportoló? Egy ilyen megérzés mindenképpen megér egy próbát, hiszen az underdog – azaz az esélytelenebb fél – győzelmére mindig busás nyereményt fizetnek az irodák. Válasszunk akár profi stratégiát, vagy csak kövessük mindig az első megérzésünket – a fogadással és meccsnézéssel járó élmény garantált!

Ma már milliónyi fogadási lehetőség ránk otthonunk kényelméből

Régen a lóversenyek előtt és a kisebb sportfogadó irodákban is kígyózó sorokban kellett várakozni, ha fogadni szerettünk volna. Ma már ez szerencsére nincs így, hiszen mindent elintézhetünk a telefonunk segítségével. Egy átlagos okostelefon már bőven elegendő ahhoz, hogy fogadásokat kössünk az interneten. Ennek köszönhetően még csak el sem kell menni a legközelebbi fogadóirodáig, amivel már önmagában időt és energiát nyerünk.

A sportágak közül pedig szinte tényleg mindenre fogadhatunk. A legnépszerűbb sportok között jelenleg is a labdarúgás, a baseball és a jégkorong, illetve a kosárlabda és a tenisz képviseli magát töretlenül. Azonban a ping-pong, a tollaslabda és a darts, de még az e-sport mérkőzések is a fogadási listákat gyarapítják. Élő fogadással pedig az adott meccs nézése közben is azonnal új fogadásokat köthetünk, ha már van egy kialakult képünk az eddigi játék sodrásáról.

Valamire tippelni és várni a kimenetelt már eleve mindig szórakoztató dolog. A lehengerlően izgalmas sporteseményekre való fogadás pedig még intenzívebb élményt nyújt, hiszen a mérkőzés minden mozzanatát másodpercről másodpercre, élőben követhetjük. Akár egyedül, akár barátokkal közösen fogadunk, a szüntelen szórakozás garantált. Szerencsénket pedig már a telefonunk segítségével is bármikor próbára tehetjünk, hiszen a modern fogadóirodák mindegyike mobilbarát oldallal várja tippjeinket.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés