Kövess minket

Aztaa

Minden idők legdrágább parfümdealje: 20 millió dolláros szerződést kötött Johnny Depp és a Dior

Megosztva

Megújította eddig is gyümölcsöző partnerkapcsolatát a Dior parfüm-divíziója és Johnny Depp színészlegenda, ezzel rekordot is döntöttek rögtön – adta hírül a Variety.

Az új deal három évre szól és 20 millió amerikai dollár (6 milliárd 829 millió forint) értékben köttetett – ezzel a társulással így túlszárnyaltak olyan rekordtartó kooperációkat, mint Robert Pattinson 12 millió dolláros Dior Homme-, vagy Brad Pitt 7 milliós Chanel No. 5 dealje, idézi fel a cikk.

Egy, a riportban megszólított forrás szerint a parfümipari sztenderdek szerint az ehhez hasonló, nagy volumenű dealek éves értéke 2 és 4 millió dollár közé tehető – ez vonatkozik Chris Pine-ra például, aki az Armanival van szerződve. Ilyen összehasonlításban is látszik, hogy mennyit is ér a Depp x Dior Sauvage-üzlet, ami éves bontásban máris többet ér ennél.

Konklúzió: így ez a deal tekinthető minden idők legdrágább férfi parfüm-együttműködésének.

A Dior és Depp 2015 óta állnak szerződésben, a brand pedig azalatt sem szakított a színésszel, hogy nyilvánosságot kaptak az őt ért vádak Amber Heard által. Ez rendesen megosztotta a közvéleményt, a Dior mégis kitartott. A Variety szerint a színész részleges jogi győzelme után rögtön megsokszorozódtak a parfümeladásaik, így utóbb jól tették, hogy nem bontották fel a szerződést, ami most újabb lendületet kapott. Bernard Arnault, az LVMH csoport multimilliárdos CEO-ja egyenesen úgy nyilatkozott, „hogy Johnny Depp imidzse az egyik fő oka annak, hogy a Sauvage illat páratlan sikersztori lett.”

Fotó: Marca

A bejelentést jól időzítették: Depp május 16-án Cannes-ban tűnik fel a filmfesztiválon, ahol a Jeanne du Barry film premierje lesz, melynek ő játssza a főszerepét, másnap pedig a Dior díszvacsoráján vesz részt – már nyomós, sőt, inkább nemes indok ok is van rá.

(Variety / Hypebeast)